© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.07.2015 09:00:08

"Škarjice" leta prihajajo iz Zagreba

Verjetno ste tudi vi videli že veliko interpretacij strela prek glave, slovitih "škarjic". A verjetno se tudi vi ne spomnite take, s kakršno je postregel nogometaš zagrebškega Dinama.

Soigralci so z odrtimi usti, ki so bila posledica šoka, prijeli za glavo in sploh niso vedeli, ali naj se veselijo skupaj z Arminom Hodžićem ali naj odidejo na kako komentatorsko mesto in takoj zaprosijo za počasen televizijski posnetek. Šalo na stran, toda 21-letnemu nogometašu iz Bosne in Hercegovine je resnično uspelo nekaj neverjetnega. 

Mladenič je bil sicer tudi na povsem konkretni ravni prvo ime obračuna Dinama in Interja iz Zaprešića, saj je ob zmagi 5:1 dosegel kar tri zadetke. Toda ta predstava bi vendarle ostala povsem lokalne narave, če eden od zadetkov ne bi bil pravi čudež in če ne bi postajal velika svetovna uspešnica

Popolnoma upravičeno, tako kot je upravičeno držanje za glavo. Hodžić je bil namreč ob podaji v kazenski prostor v položaju, v katerem bi bilo z žogo resnično težko narediti karkoli, kaj šele jo "na prvo", kot radi rečemo, s "škarjicami" poslati proti golu. A odločil se je prav za slednje in to izvedel zares popolno.

Kot rečeno, videli smo že vse mogoče "škarjice", a se strela na tak način resnično ne spomnimo. Zagotovo gre za najbolj spektakularen zadetek te vrste v letošnjem letu, verjetno pa tudi v daljšem časovnem obdobju. Poglejte si posnetek in presodite sami.