© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.07.2015 08:26:32

Gospod Bonucci, kako pa kaj spite?

Resda je šlo za prijateljsko tekmo, toda branilec Juventusa po tistem, kar mu je v soboto naredil napadalec Borussie Marco Reus, zagotovo ima nočne more.

Dortmundčani, za katere je igral tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, so v švicarskem St. Galnu z 2:0 premagali serijske italijanske in aktualne evropske podprvake. Dobra novica tako za črno-rumene kot za Slovenca, ki očitno uživa zaupanje novega strokovnega vodstva in si lahko obeta sezono, polno priložnosti. 

No, naslovnice pa je na pripravljalnem srečanju vsekakor pobral Kamplov zvezdniški soigralec Reus, ki je na najlepši mogoči način pokazal, za kako izjemnega nogometaša gre. Potem ko je njegov soigralec v napadu Pierre-Emerick Aubameyang v prvem polčasu zadel za 1:0, je Marco končni izid postavil s čudovito mojstrovino. 

Reus je samostojno akcijo začel a robu svojega (da, prav ste prebrali, svojega) kazenskega prostora, z žogo v nogah pretekel malodane celotno igrišče in ob koncu zadel mrežo stare dame z dovršenim strelom. Že vse to bi bilo nekaj prav posebnega, toda prepričljivo najboljše se je vendarle zgodilo nekje vmes. 

Na robu nasprotnikovega kazenskega prostora je namreč Nemca skušal zaustaviti eden najboljši italijanskih branilcev, nezamenljivi član Juventusove udarne enajsetrice Leonardo Bonucci. Reus pa ga je v polni hitrosti z gibanjem telesa in elegantnim pošiljanjem žoge med nogama preigral na način, ki zlepa ne bo šel v pozabo. 

V živem in počasnem posnetku si lahko ogledate celotno akcijo, resnično pa bodite pozorni na preigravanje, ob katerem boste Reusu hote ali nehote zaploskali, Bonucci pa se vam bo hote ali nehote zasmilil. Da, Italijan nedvomno ima nočne more in lahko ste prepričani, da ga bo kakšna preganjala tudi v naslednjih dneh.