© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
25.07.2015 12:55:28

DOMŽALE - MARIBOR: Nov začetek šokiranih prvakov

Drago Wernig - TAKA

Po gostujoči zmagi na Bonifiki bodo Domžalčani prvenstvo na svojem stadionu odprli z obračunom proti ranjenim Mariborčanom, ki skoraj gotovo še niso preboleli kazahstanskega šoka. Zelo zanimivo bo videti, kako se bodo odzvali varovanci trenerja Anteja Šimundže.

"Želja je ponoviti prvih 60 minut proti Kopru, a se po drugi strani zavedamo, da proti Mariboru na ta način ne bo šlo. Taktični pristop in nazori v napadu so drugačni, zato pričakujemo tudi drugačno tekmo. Seveda si tudi tokrat želimo imeti prevlado v polju, žogo v svoji posesti in igrati čim dlje od svojih vrat. Se pa zavedamo, da to ne bo enostavno doseči, veliko težje kot proti Kopru, saj Maribor igra na drugačen način. Radi bi se približali tehnični kvaliteti in pozicijski igri, ki smo ju pokazali na Bonifiki. Če k temu dodamo še učinkovitost, v Kopru smo v prvem polčasu iz treh pravih priložnosti dosegli dva gola, bi bili zagotovo blizu uspeha," v pričakovanju obračuna z vijoličastimi pravi domžalski trener Luka Elsner, ki se s šokom, s katerim se ubadajo v Ljudskem vrtu noče slepiti.

980-11-elsner nm
Nikola Miljković

Rezultati iz zadnje sezone so zagotovo dobrodošli, saj dokazujejo, da Mariborčani niso nepremagljivi. Tako mi kot tudi ostali klubi vemo, da so premagljivi, kar pa seveda ne zmanjšuje njihovega potenciala, ki ga v letošnji sezoni še niso pokazali, a ga zagotovo imajo.
Luka Elsner

NOV VAL ENERGIJE
"Slabša forma v zadnjem obdobju in izpad iz Evrope ne predstavljata prednosti za nas. Zgodba je podobna kot proti Kopru. V pripravi na tekmo se s trenutno formo nasprotnika ne ukvarjamo, niti ne razmišljamo o tem, da se tekmec prilagaja drugemu tekmovanju. V naši pripravi je tekmec v polni postavi, spočit in maksimalno angažiran. Povsem jasno je, da se bo Maribor po slovesu od mednarodnega prizorišča v celoti posvetil domačemu prvenstvu. Dobil bo nov val energije, ki se mu bomo morali zoperstaviti oziroma ga preseči," opozarja 32-letni strokovnjak.


IGRATI NA PAMETEN NAČIN
V pretekli sezoni so imeli Domžalčani v medsebojnih obračunih boljši izkupiček. "Igrati moramo na pameten način. Rezultati iz zadnje sezone so zagotovo dobrodošli, saj dokazujejo, da Mariborčani niso nepremagljivi. Tako mi kot tudi ostali klubi vemo, da so premagljivi, kar pa seveda ne zmanjšuje njihovega potenciala, ki ga v letošnji sezoni še niso pokazali, a ga zagotovo imajo," poudarja Luka Elsner.

Eden od domačih adutov bo Žan Majer, ki bo danes praznoval 23. rojstni dan. "Če bodo tri točke ostale doma, se bo moja rojstnodnevna želja vsekakor izpolnila," pravi vezist iz Lenarta, ki nestrpno pričakuje dvoboj s "svojimi" Štajerci: "Najlepše je, ko so tribune dobro zasedene, ko veš, da so te prišli ljudje spodbujati in da vsi veliko pričakujejo od ekipe. Gledalci lahko pričakujejo dober derbi, v katerega ne bomo krenili na vrat na nos, čeprav si želimo podvojiti svoj izkupiček. S pomočjo publike nam lahko uspe. Napovem lahko boj za vsako žogo do zadnjega sodnikovega žvižga. Če bomo igrali tako, kot smo igrali prvih 60 minut proti Kopru, se nam ni treba ničesar bati. Maribor je premagljiva ekipa, vendar le, če bomo dali vse od sebe."

koper domzale af
www.alesfevzer.com

Občutki so takšni, kot so bili takoj po tekmi v Astani. A lahko imamo dvignjene glave in smo lahko ponosni na preteklo obdobje. Šport so vzponi in padci. Veliki so tisti, ki se znajo pobrati in verjamem, da smo to tudi mi.
Ante Šimundža
NJIHOV IZPAD NI NAŠA PREDNOST
Tako kot trener, se tudi Žan Majer na razočaranost tekmeca po izpadu iz kvalifikacij za ligo prvakov ne zanaša: "Mariborčanom žreb ni bil naklonjen, saj so dobili eno izmed najboljših ekip med nenosilci. Njihov izpad ni prednost za nas. Povsem jasno je, kaj Maribor pomeni v slovenskem nogometu in česa je sposoben. Dobro smo ga analizirali in se pripravili na njegovo igro. Če bomo odigrali tako kot znamo, bodo točke ostale doma."

VELIKI SO TISTI, KI SE ZNAJO POBRATI
Pod Kalvarijo še vedno zbirajo vtise po razočaranju v Kazahstanu. "Občutki so takšni, kot so bili takoj po tekmi v Astani. A lahko imamo dvignjene glave in smo lahko ponosni na preteklo obdobje. Šport so vzponi in padci. Veliki so tisti, ki se znajo pobrati in verjamem, da smo to tudi mi. Od zdaj naprej smo seveda popolnoma osredotočeni le na izzive na domačem prizorišču," pravi Ante Šimundža, ki se zelo dobro zaveda zahtevnosti preizkušnje ob Kamniški Bistrici, vendar pravi: "Vsaka naslednja tekma je vedno najpomembnejša in vedno si želimo zmage, gostovanje v Domžalah pri tem ni izjema. Menim, da so se igralci po porazu dobro odzvali in da motivacija na želeni ravni."

973-8-maribor dw
Drago Wernig - TAKA

Letošnja evropska zgodba se je hitro končala, moramo se osredotočiti le na državno prvenstvo in pokal. Letos ni šlo, zdaj moramo narediti vse, da bomo spet prvaki in tudi v naslednji sezoni igrali kvalifikacije za ligo prvakov.
Marcos Tavares
PRESTALI SMO ŽE MARSIKAJ
Kakšno je stanje duha v slačilnici, je razkril kapetan. "To je nogomet, ima več plati. Tokrat smo občutili manj prijetno. Ne moremo si očitati, da se nismo potrudili po najboljših močeh. Ni se izšlo, zdaj pa je najpomembnejša enotnost za nadaljevanje sezone. Letošnja evropska zgodba se je hitro končala, moramo se osredotočiti le na državno prvenstvo in pokal. Letos ni šlo, zdaj moramo narediti vse, da bomo spet prvaki in tudi v naslednji sezoni igrali kvalifikacije za ligo prvakov," je povedal Marcos Tavares in pred spopadom z Domžalami pristavil: "Tekma bo zaradi evropskega izpada še pomembnejša, toda dovolj smo izkušeni, da se zberemo in si povrnemo moralo. V Mariboru sem sedem let in pol, prestali smo marsikaj. Imamo dovolj izkušenj, bili so vzponi in padci. Vemo, kaj moramo storiti, da bomo čim prej spet na visoki ravni. Dobro pa poznam soigralce, ki imajo pravi značaj in nogometno kakovost, tako da lahko z optimizmom zremo naprej."