© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
25.07.2015 00:22:19

Uradno: Ruski kapital v Fazaneriji

Drago Wernig - TAKA

Napovedi so se uresničile, nekdanji prvoligaš iz prekmurske prestolnice, ki bo tudi v prihajajoči sezoni igral v 3. SNL - vzhod, začenja novo obdobje.

Kar smo na naši spletni strani napovedali že pred desetimi dnevi, je v petkovem večeru postalo tudi uradno. Na izredni skupščini Mure je odstopil dosedanji upravni odbor na čelu s predsednikom Tomislavom Knezom in strokovnim vodjem Borisom Štivanom. Izvoljeno je bilo novo vodstvo, ki ga sestavljajo predsednik Boris Cigüt, podpredsednik Denis Rajbar, vodja nogometne šole Andrej Vidmar, Robert Kuzmič, Štefan Žlebič in predstavnik staršev Beno Štornik.

VRAČAJO SE NEKDANJI IGRALCI
Novi predsednik Boris Cigüt je povedal, "da je bila skupščina korak v zgodbi v korist otrok, ki so že ali še bodo aktivno vključeni v selekcije, hkrati se v klub vračajo nekdanji igralci Mure, ki so ustanovili veteransko ekipo, in posamezniki, ki jim je črno-bela barva pri srcu in so pripravljeni pomagati, da se klub vrne na pota stare slave." Poglavitna naloga v jesenskem delu sezone 2015/16 bo stabilizacija kluba in vzpostavitev vseh potrebnih funkcij za nadaljnji razvoj in možnost napredovanja. Aktivnosti v tej smeri so že v polnem zamahu, v ponedeljek se bo denimo začela obnova dotrajanega igrišča z umetno travo, izvedena bodo manjša ureditvena dela pri vhodu na stadion, potekajo pa tudi dogovori s podjetji iz lokalnega okolja, ki so pripravljena pomagati Muri.
"Zavedamo se težav, tudi s sanacijo finančnega stanja društva, verjamemo pa, da bo podjetniško in športno strokovno naravnano delo uprave obrodilo rezultate že v polletju, tako da bomo v leto 2016 lahko vstopili pripravljeni na nadaljnji razvoj društva," poudarjajo v Fazaneriji.

KUZMIČ: S POMOČJO RUSKEGA POSLOVNEGA PARTNERJA
Kot smo že poročali, se bodo izziva lotili tudi s pomočjo ruskega kapitala, za kar je poskrbel novi član UO Robert Kuzmič, ki poklicno že kar nekaj časa deluje v po površini največji državi na svetu"Staro, legendarno Muro poznam že od malega in pred kratkim sem naključno izvedel, v kašnem stanju je klub oziroma da brez svežega kapitala prihodnosti ni. Po posvetu s prijatelji v Sloveniji in poslovnimi partnerji v Rusiji sem se odločil, da stopimo skupaj in vrnemo nogomet v prestolnico Prekmurja oziroma Pomurja, saj je slovenski nogomet brez Mure precej okrnjen. Predvsem pa so prikrajšani zvesti navijači in vsi ostali nogometni privrženci. V zgodbo petletne strategije nisem vstopil sam, temveč s pomočjo poslovnega partnerja iz Rusije, s katerim sodelujem že več kot pet let. Ravno tako je nogometni navdušenec in nekdanji igralec enega od ruskih klubov." 
Kuzmič je pristavil, da so dogovorjeni za skupen vložek tako s slovenske, kot z ruske strani, obenem je k sodelovanju povabil še svoje partnerje iz Slovenije. Vložek v novo sezono 2015/16 bo tak, da bo omogočal stabilizacijo in hkrati normalen zagon društva, kar bo osnova za uspešno nadaljevanje in doseganje ciljev ter posledično uresničitev petletne strategije.

MÖREC ŠPORTNI DIREKTOR, V TREH LETIH V PRVO LIGO
Črno-beli so dobili tudi novega športnega direktorja, zahtevne naloge se je lotil nekdanji odlični branilec Mitja Mörec, trener članske ekipe bo tudi v prihodnje Feri Cifer. Cilj je, da bi Mura v treh letih znova postala del prvoligaške druščine na sončni strani Alp, ter da bi se v petih letih vnovič predstavila na mednarodnem prizorišču.