© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.07.2015 20:14:53

Dokazali, da bodo trn v peti

Grega Wernig

Nogometaši Gorice so že na uvodni domači tekmi v novi sezoni razveselili svoje navijače - čeprav jih na obračunu v Novi Gorici ni bilo veliko.

Novogoričani so kljub visokemu porazu v Stožicah proti Olimpiji v uvodnem krogu prikazali igro, ki lahko marsikomu povzroči nevšečnosti. To se je potrdilo že danes, ko so Primorci pred sicer maloštevilnimi gledalci odpravili Rudar in se z zadnjega mesta izstrelili v sredino lestvice. Na drugi strani pa so Velenjčani doživeli še drugi poraz in so zdaj prav oni vsaj začasno zadnji.

Novogoričani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, že v uvodu tekme so imeli pobudo in proti velenjskim vratom sprožili kar nekaj strelov. Kljub pobudi pa jim zadetka ni uspelo doseči.

gorica rudar sorcan gw
Grega Wernig

Čeprav so se v drugi polovici polčasa malce zbudili tudi velenjski napadalci, ki tudi niso bili učinkoviti, pa so gostitelji povedli v 42. minuti. Ivan Knezović je podal svojemu vratarju Mateju Radanu, ta je žogo prijel, zato je sledil indirektni prosti strel. Po kratki podaji Sandija Arčona s petih metrov nazaj je Dino Martinović silovito sprožil in zadel za 1:0.

V drugem polčasu so podjetneje začeli Velenjčani in v 53. minuti se je izkazal domači vratar Grega Sorčan po strelu Maria Babića. Blessing Eleke je nato na drugi strani zadel zunanji del mreže, v 69. minuti pa so domači povedli z 2:0, ko je Amel Džuzdanović iz bližine zadel po dolgi podaji Uroša Celcerja z leve strani.

gorica rudar kasnik eleke gw (1)
Grega Wernig

Velenjčani so se hitro vrnili v igro in že v 71. minuti znižali zaostanek po zaslugi Luke Prašnikarja, ki je zadel s strelom z glavo po podaji iz kota. Sledila je enakovredna predstava s še nekaj poskusi na obeh straneh, ki pa niso spremenili izida.

Gorica bo v 3. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Krki, Rudar pa bo dan prej gostil Zavrč.

Gorica - Rudar 2:1 (1:0)

Nova Gorica - Stadion Športni park, gledalcev 300. Sodniki: Ponis (Koper), Podobnik in Vojska..
Strelec: 1:0 Martinović (42.), 2:0 Džuzdanović (69.), 2:1 Prašnikar (71.).
Gorica: Sorčan, Celcer, Širok, Burgić (od 65. Humar), Arčon, Kolenc, Eleke (od 90. Nagode), Kavčič, Džuzdanović (od 76. Osuji), Jogan, Martinović.
Rudar: Radan, Kašnik, Trifković, Prašnikar, Bolha, Tolimir (od 60. S. Babić), Ihbeisheh, Knezović, Jahić (od 73. Kocić), Eterović, M. Babić (od 76. Grbić).
Rumeni kartoni: Jogan, Širok; Knezović, M. Babić.
Rdeči karton: -