© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.07.2015 15:07:49

Rummenigge želi lasten TV dogovor za Bayern

Reuters

Pri Bayernu niso zadovoljni s tem, kako se v Nemčiji deli denar od prodaje televizijskih pravic.

Predsednik bavarskega nogometnega velikana Bayerna iz Münchna Karl-Heinz Rummenigge je v pogovoru za Manager Magazin dejal, da lahko njegov klub zasluži štirikrat več kot zdaj, če se dogovori za lastne televizijske pravice.

Pod trenutnim dogovorom, ki velja do leta 2017, nemška nogometna liga prejme 2,5 milijarde evrov. Od televizijskih pravic bo Bayern za naslednjo sezono dobil 74 milijonov evrov. Rummenigge je v pogovoru dejal, da bi rad, da vsak klub sam izposluje pogoje. Ob tem je pomislil tudi na manjše klube. Predsednik Bavarcev bi to rešil tako, da bi večji klubi v solidarnostni fond dali do 50 odstotkov denarja, ki bi ga iztržili od televizijskih pravic.

"Bundesliga - tudi manjši klubi - bi se bolje znašla sama. Če bi se sami pogajali, bi zaslužili 200 milijonov evrov, štirikrat več kot zdaj," meni Rummenigge. V tem bi Rummenigge sledil španskemu modelu. Največja kluba, Real Madrid in Barcelone, sama skrbita za dogovore okrog TV pravic.

Veliko več denarja na tovrstnem področju pa je v angleški premier ligi. V začetku leta 2015 so Angleži podpisali novo, triletno pogodbo za rekordni znesek sedmih milijard evrov.