© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.07.2015 11:14:29

Šef krivdo vzel s Kekovih ramen

Matjažu Keku ni uspelo spisati čudeža, a za evropski neuspeh mu več kot očitno ne bo treba odgovarjati.

Čudeža ni bilo, Rijeka je izpadla iz kvalifikacij za ligo Europa. Potem ko so beli na Kantridi z Aberdeenom izgubili kar z 0:3, jim je na Škotskem sicer uspelo priti do vodstva z 2:0. Zadišalo je po neverjetnem preobratu, toda Aberdeen je hitro po drugem prejetem zadetku dosegel gol in obračuna je bilo več ali manj konec.

Matjažu Keku v tretji sezoni pri Rijeki tako ni uspelo ponoviti evropske pravljice, zato se marsikdo sprašuje, ali bi posledično Štajerec lahko zapustil klop hrvaškega prvoligaša. A to se očitno ne bo zgodilo, zdi se namreč, da ima nekdanji selektor reprezentance Slovenije vso podporo nadrejenih. Predsednik Damir Mišković je celo prevzel krivdo za to, kar se je zgodilo Rijeki.

"Ni kriv trener Matjaž Kek, tudi športni direktor Srećko Juričić ne. Kot glavni človek v klubu sem želel, da preteklo sezono zaključimo z najboljšo postavo, vztrajal sem, da morajo igrati vsi najboljši. Izkazalo se je, da je bila to napaka, ki pa se nam v prihodnje ne bo več zgodila. Ne bo se nam več pripetilo, da v primeru takšne točkovne prednosti ne bomo spočili nogometašev, ki so večji del sezone nosili glavno breme. To ni izgovor, jasno pa je, da je igralce treba spočiti," je dejal Mišković.

Ne glede na podporo Kek v teh dneh logično ne prekipeva od zadovoljstva. "V nekem trenutku smo bili blizu preobratu, a smo prejeli neumen gol. Ko smo se povsem spustili v tveganje, smo nato dobili še drugega. A moramo biti pošteni in priznati, da je napredoval boljši. Zato tudi čestitke Aberdeenu," je dejal Štajerec.