© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
24.07.2015 09:13:44

GORICA - RUDAR: Z enakimi težavami

Grega Wernig

Uvodni obračun drugega kroga domačega prvenstva bo na sporedu danes ob 18. uri v Novi Gorici, kjer pa se bosta pomerili ekipi, ki sta bili na uvodni tekmi brez uspeha.

Gorica in Rudar sta že stara znanca. Ne nazadnje sta se ekipi med seboj pomerili že 67-krat, samo tri zmage več imajo Velenjčani, toda gostitelji so odločni, da se jim bodo danes približali in tako osvojili prve točke v letošnji sezoni. Ob vseh finančnih težavah bi bile več kot dobrodošle, z njimi pa bi si vsaj malce zacelili rane, ki so nastale po visokem porazu v ljubljanskih Stožicah.

Pozivam navijače, naj nas pridejo podpret na stadion. Borili se bomo od prve minute. Rudar je izgubil nekaj pomembnih igralcev in mislim, da je tekmec po naši meri. Vsekakor bomo naredili vse, da osvojimo prve letošnje točke.

MIRAN SREBRNIČ

Trener Gorice Miran Srebrnič je v uvodnem neuspehu sicer našel tudi nekaj pozitivnih stvari. "Tekma je bila odlična izkušnja za našo mlado ekipo. Sandi Arčon si je z zadetkom okrepil samozavest. Januš Štrukelj je branil dobro, mladi so videli, da se lahko kosajo z veliko bolj izkušenimi igralci," je na tiskovni konferenci pred tekmo dejal Srebrnič in se ozrl tudi na dvoboj drugega kroga: "Zdaj je pred nami Rudar. Pozivam navijače, naj nas pridejo podpret na stadion. Borili se bomo od prve minute. Rudar je izgubil nekaj pomembnih igralcev in mislim, da je tekmec po naši meri. Vsekakor bomo naredili vse, da osvojimo prve letošnje točke."

Ob tem je razkril tudi, da bi se v Novo Gorico utegnil vrniti Matija Škarabot, ki je dres Gorice nosil že med letoma 2007 in 2010.

ETEROVIĆ: PROTI GORICI BOMO PRAVI
Še posebej boleč poraz so zabeležili nogometaši velenjskega Rudarja, ki so za uvod v prvenstvo zabeležili ničlo na domačem terenu. Za nameček je bila od njih boljša Krka, ki se je lansko sezono borila celo za obstanek. Poleg ničle je za slabo voljo poskrbela še poškodba branilca Rusmina Dedića, ki je zaradi poškodbe gležnja močno vprašljiv za današnji dvoboj.

Čaka nas vroč teren in visoke temperature, poskušali bomo izboljšati stvari s prve tekme in upali na boljši rezultat. Gorica je po imenih zanimiva ekipa, zagotovo pa ima enako težavo kot mi, in to je neuigranost

JERNEJ JAVORNIK

Vrzel bo po vsej verjetnosti zapolnil palestinski reprezentant Jaka Ihbeisheh, ki je na obračunu s Krko v igro vstopil sredi drugega polčasa in zamenjal poškodovanega Dedića. "Čaka nas težko gostovanje, z Gorico pa smo v podobnem položaju, saj se je zamenjalo veliko igralcev. Čaka nas vroč teren in visoke temperature, poskušali bomo izboljšati stvari s prve tekme in upali na boljši rezultat. Gorica je po imenih zanimiva ekipa, zagotovo pa ima enako težavo kot mi, in to je neuigranost," je pred dvobojem povedal trener velenjskega prvoligaša Jernej Javornik, podobnega mnenja pa je tudi izkušeni napadalec Mate Eterović.

Slednji je dejal, da bodo morali popraviti nekatere napake. "Po bolečem porazu na domačem igrišču moramo v Novi Gorici prikazati boljšo igro. Ne sme se nam zgoditi, da v tekmo krenemo slabo. S trenerjem smo si ogledali napake na tekmi s Krko, ki jih moramo popraviti. Imeli smo dovolj časa za pripravo, da bomo proti Gorici pravi! Sposobni smo zmagati, ampak to moramo dokazati še na igrišču."