© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
24.07.2015 08:18:28

Frosinone si ga ne more privoščiti

Grega Wernig

Novi italijanski prvoligaš Frosinone se je ogrel za Roberta Berića, toda do selitve slednjega tja vseeno ne bo prišlo.

"Dogaja se veliko," je bil kratek, a jedrnat odgovor Amirja Ružnića, ko smo ga pobarali, ali je kaj novega v zvezi z njegovim varovancem Robertom Berićem. Slednji ostaja vroča roba, potem ko je v pretekli sezoni v prvi avstrijski ligi zabil kar 27 golov, so se okoli njega začeli smukati številni.

Pred kratkim je konkretno ponudbo na naslov Rapida poslal Reading, toda angleški drugoligaš ni bil pripravljen plačati toliko, kolikor so zanj zahtevali Dunajčani. Ti so hkrati še nepopustljivi – nočejo niti pomisliti na to, da bi ga prodali za manj, kot menijo, da je vreden. In cenijo ga zelo visoko, športni direktor avstrijskega prvoligaša Andreas Müller je pred kratkim poudaril, da bo Berić odšel za 5,4 milijona evrov ali pač ne bo odšel.

V luči besed nekdanjega nemškega reprezentanta se je zdelo skoraj neverjetno, da bi bitko za Berića lahko dobil italijanski klub Frosinone. Saj ne, da bi želeli biti podcenjujoči do slednjega, toda vendarle gre za malčka, ki se je letos šele prvič v svoji zgodovini prebil v prvo italijansko ligo. No, toda ker klub iz okolice Rima tam noče plesati le eno sezono, se želi okrepiti.

Tudi v napadu, kjer je pri Frosinoneju nekoč že igral Slovenec. Med letoma 2007 in 2009 se je tam dokazoval Zlatko Dedić in se podpisal pod šestnajst golov; toda to so bili drugi časi. Tedaj se je Dedić dokazoval v serie B, Berić bi vendarle okusil slast elitnega razreda nogometa na Apeninskempolotoku. Toda to se ne bo zgodilo. Vsaj v dresu Frosinoneja ne. Za slednjega je preprosto predrag.

"Lahko potrdim, da me je poklical športni direktor Frosinoneja in me povprašal glede Roberta Berića," je pisanje medijev na Apeninskem polotoku potrdil Ružnić, a pojasnil: "Čeprav jim je zelo všeč, je dejstvo, da ne morejo plačati odškodnine, ki jo za Roberta zahtevajo Dunajčani. Postavljen znesek je bil za njih preprosto previsok."

Toda s tem italijanska zgodba za Berića menda ni zaključena. Pred dnevi je v javnost prišla informacija, da naj bi se za krškega napadalca ogrel kar – Inter! Toda govorice ni sprožila La Gazzetta dello Sport ali kakšen od drugih uglednih medijev, zato je bil nemudoma prisoten velik dvom – ki ga je Ružnić tudi potrdil.

"»Da naj bi Roberta želel Inter? Sliši se dobro. (smeh) No, ampak o tem resnično ne vem ničesar," je še pristavil vplivni slovenski agent. Toda kot povedano že v uvodu, okoli Berića se ne glede na vse še vedno veliko dogaja. In če bi torej še pred koncem avgusta odšel iz avstrijske prestolnice, to res ne bi bilo preveliko presenečenje.