© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2015 18:13:37

Uefa določila "ceno" za svastiko

Andrej Isaković/AFP

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je sporočila, kakšno kazen je prisodila reprezentanci Hrvaške.

Razlog za kazen je incident, ki se je zgodil na splitskem stadionu Poljud, pred kvalifikacijskim srečanjem med Hrvaško in Italijo, ki se je igrala 12. junija, in ga je Uefa označila za rasitičnega.


Takrat so nepridipravi na zelenici stadiona izrisali kljukasti križ. Uefa je Hrvate zdaj kaznovala z odvzemom točke v kvalifikacijah za Euro 2016, hkrati jim je naložila še plačilo globe v višni sto tisoč evrov, prav tako pa bodo morali naslednji dve domači tekmi (pod okriljem Uefe) igrati pred praznimi tribunami. V teh kvalifikacijah tudi ne sme več igrati na Poljudu.

Hrvaška nogometna zveza je poudarila, da gre za najhujšo kazen, ki jo je do zdaj dobila. Novembra lani je morala plačati 80 tisočakov (in z zaprtjem ene tribune) zaradi incidentov na tekmi Italija - Hrvaška v Milanu. Prav tako pa je morala zaradi izgredov na tekmi Hrvaška - Norveška plačati 55 tisoč evrov in odigrati eno tekmo na praznem stadionu.

Hrvaška kljub odvzemu točke ostaja vodilna v skupini H s 13 točkami, Italija ima eno manj, Norveška jih je zbrala deset, Bolgarija osem, Azerbajdžan štiri in Malta točko.

Hrvaško v kvalifikacijah čakajo še gostovanja v Azerbajdžanu, na Norveškem in malti ter domači obračun z Bolgarijo.