© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2015 11:40:53

Ko je 39 minut vrednih 88 tisoč evrov

Arsen Perić

Gorica mora plačati kar zajeten znesek za nogometaša, ki je v njenem dresu odigral vsega eno tekmo.

Ko je Gorica pred časom sklenila dogovor s Parmo, je tedanji predsednik Robert Vrtovec podpisal pogodbo, ki zdaj okoli vratu novega vodstva visi kot izjemno težka skala. Danes je že znano, da je sodelovanje z obubožanim klubom iz Italije prineslo več slabega kot dobrega, posledice pa bodo Novogoričani nosili še nekaj časa.

Hari Arčon, novi predsednik kluba iz igralnega mesta, je razkril, da mora Gorica plačati skorajda astronomski znesek za nogometaša, ki sta v Slovenijo prišla kot plod sodelovanja s Parmo. Gre za Jormana Aguilarja in Nicolasa Šumskega, ki sta bila za Novogoričane vse prej kot okrepitev. Čeh ni odigral niti ene tekme, Panamec zgolj eno. Toda kljub temu mora Gorica zdaj plačati za to, ker ju je registrirala kot svoja nogometaša.

"V zadnjem času so se nam pojavile štiri velike težave. Eden je dolg do države, druga se nanaša na registracijo bivšega igralca Jormana Aguilarja. S strani mednarodne zveze smo dobili odredbo, da moramo klubu iz Paname plačati solidarnosti prispevek, ker je ta igralec tukaj pred dvema letoma podpisal profesionalno pogodbo. Vsota je 88 tisoč evrov. Enak je primer Nicolasa Šumskega. Vsi pa vemo, koliko sta ta dva igralca sploh nastopala ..." je poudaril Arčon. Skratka, Gorica mora plačati skoraj 100 tisoč evrov za nogometaša, ki je v 1. SNL odigral vsega 39 minut!

Arčon je ob tem razkril, da ima novo vodstvo težave tudi z nogometašem, ki je še vedno član Gorice. "Eno veliko težavo pa imamo v zdajšnjem moštvu, ko ima igralec iz preteklega obdobja zelo bogato pogodbo. Z njim (kot edinim) še nismo našli skupnega jezika, zadeve so celo na sodišču, kar si zagotovo nismo želeli. Resnično upamo, da bomo tudi z njim našli skupni jezik," je dodal Arčon.