© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2015 09:25:05

Večna ljubezen: abonent pri 95 letih

Le malo ljudi je pri nakupu letne vstopnice za ogled tekem svojega kluba deležne izdatne medijske pozornosti. Walter Boldrini jo je deležen, in to z zelo dobrim razlogom.

"Ne razumem, zakaj so mi dali toliko popusta. Saj nisem otrok," se je hudoval napol za šalo, napol zares, ko je po precej znižani ceni pri 95 letih kupil letno vstopnico za tekme moštva Spal iz Ferrare, ki nastopa v italijanski tretji ligi. Da, prav ste prebrali, pri 95 letih ali, povedano malce drugače, v 96. letu življenja.

Boldrini, ki ga je k nakupu abonmaja pospremila celo kultna La Gazzetta dello Sport,  si je prvo domačo tekmo Spala ogledal v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Ne spominja se, kdaj natanko, a tega mu verjetno ne zamerite. Se pa natanko spominja, da je svojo prvo letno vstopnico kupil, ko se je vrnil z bojišč druge svetovne vojne.

Od takrat jih je kupil ogromno. Ne vseh, tega ne trdi, a ogromno. In kupil jo je tudi pred letošnjo sezono, pred katero ima dve želji. Prva je ta, da bi bilo v osrednjem delu severne Italije čim manj tekem odigranih na posebej mrzle dni. "Veste, s tem imam manjše težave, nisem več najmlajši," pravi.

Druga želja pa je, da bi se Spal, ki je bil v sezoni 1959/60 celo peti v prvi italijanski ligi (v njej je skupno odigral 22 sezon), še enkrat vrnil vsaj v drugo ligo. In da bi pri tem nekoliko pohitel. "Veste, malo se mi mudi, nisem več najmlajši," je simpatični Walter tudi v tem primeru uporabil enak argument.