© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2015 11:14:41

Krhin podpisal za Granado

Profimedia

Slovenski nogometaš Rene Krhin je rešil svoj klubski status, tudi v prihodnje bo žogo brcal v španskem prvenstvu.

Že smo poročali, da bo Rene Krhin kariero nadaljeval v Španiji, zapisali smo, da bo v sredo podpisal za Granado. No, včeraj se to dejansko ni zgodilo, se je pa v današnjih jutranjih urah. Krhin je pred kratkim podpisal večletno pogodbo s španskim prvoligašem, kar pomeni, da je po dolgih osmih letih dokončno prekinil vezi z italijanskim prvoligašem Interjem iz Milana. K slednjemu je odšel že kot mladinec iz Maribora, nato je bil v delnem solastništvu Interja in Bologne, polovico pretekle sezone je spet preživel na San Siru, polovico v Španiji pri Cordobi.

Prav med igranjem za Cordobo je vzljubil in Španijo in tamkajšnji slog nogometa. Zdi se, da mu je slednji pisan na kožo, vsaj takšen občutek je dobil marsikdo, ki ga je spremljal med igranjem za zeleno-bele. Zato ne preseneča, da se je zdaj Krhin vrnil na Iberski polotok, čeprav mu ponudb ni manjkalo.

Še pred dnevi se je v bitko zanj resno spustil grški velikan Olympiacos, Krhina je malce mikalo, da bi se preizkusil pri klubu, ki nastopa v ligi prvakov, toda na koncu je pretehtalo nastopanje v španski ligi. In dejstvo, da ga je k Granadi želel pripeljati trener Jose Ramon Sandoval, ki v slovenskem nogometašu vidi pomembno figuro za igro na sredini igrišča.