© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2015 17:40:42

Tuchel obožuje tekmečevo delo

Reuters

V dortmundski Borussii je po odhodu karizmatičnega Jürgena Kloppa na vročo klop sedel Thomas Tuchel.

Enainštiridetletni strokovnjak, ki bo prav gotovo pod posebnim drobnogledom javnosti, si je ime ustvaril pri Mainzu, kjer je delal pet sezon. Zdaj je pred njim zelo zahtevna naloga, saj za razliko od omenjenega nemškega malčka pri Borussii nekaj štejejo samo lovorike.

Tuchel je v preteklosti že povedal, da se z veseljem zgleduje po Josepu Guardioli, ki je trener Borussiinega velikega konkurenta Bayerna. Pri tem pa pravi, da ne skuša kopirati metod, ki jih uporablja dve leti in pol starejši Španec.

"Kot navijač in trener sem preprosto oboževal Pepovo delo, ki ga je opravil z Barcelono, vendar pa ne poskušam kopirati njegovih metod, saj to enostavno ne bi delovalo," je povedal Tuchel, ki je v nadaljevanju še razkril, da še ni imel časa za pogovor s Kloppom, od katerega je nasledil delovno mesto pri črno-rumenih.

"Za zdaj sva si izmenjala le nekaj sms sporočil. Ampak si želim, da bi vse nadoknadila, želim si sproščenega srečanja in dobrega odnosa," je končal Tuchel, ki je z Dortmundčani podpisal triletno pogodbo.