© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.07.2015 22:28:02

Prečka in vratnica Olimpije, a brez zmage iz Zavrča

Nikola Miljković

Završka ekipa, ki je v uvodu prvenstva remizirala v Mariboru, je točko odnesla tudi z drugega dvoboja, in sicer z največjim tekmecem vijoličastih Olimpijo.

Dvoboj se je bolj ali manj zasluženo končal z delitvijo točk, čeprav so Ljubljančani, ki so v prvem krogu visoko premagali Gorico, v prvem polčasu dvakrat zatresli okvir vrat. Zavrčani pa že sedem zaporednih tekem na domačem igrišču niso okusili slasti zmage.

Ekipi sta v prvem polčasu prikazali dokaj enakovredno igro, bližje zadetku pa so bili Ljubljančani, ki so dvakrat zatresli okvir tekmečevih vrat. V 12. minuti je Ezekiel Henty zatresel prečko, pet minut zatem pa je Rok Kronaveter zatresel vratnico.

Tudi na drugi strani je bilo nekaj priložnosti, med drugim je Dejan Glavica v 13. in 16. minuti dvakrat ogrel dlani Aleksandra Šelige.

V drugem polčasu je prvi zagrozil Andraž Šporar, ki se je sam znašel pred vratarjem Dominikom Picakom, a je slednji dvoboj dobil.

V 62. minuti je Nemanja Mitrović s strelom z glavo za malo zgrešil cilj, zatem pa so bile priložnosti redke, eno od domačih je zapravil Patrik Tuđan v 82. minuti, Miha Zajc pa je v sodniškem dodatku meril mimo vrat. Zlatan Muslimović je zagrozil v sodniškem dodatku, a bil malce premalo natančen.

Zavrč bo v 3. krogu v soboto gostoval v Velenju, Olimpija pa bo gostila Domžale.


ZAVRČ - OLIMPIJA 0:0

Zavrč - Športni park, gledalcev 900, sodniki: Bukovec (Lendava), Šinkovec (Maribor) in Anželj (Tišina).
Zavrč: Picak, Antić, Datković, Rogač, Novoselec, Pihler, Cvek, Matjašič (od 73. Kokorović), Polić (od 62. Tuđan), Glavica, Zorko (od 62. Muslimović).
Olimpija: Šeliga, Krefl, Mitrović, Bajrić, Fink, Matić, Kronaveter, Kapun (od 71. Zajc), Henty, Djermanović (od 63. Golubar), Šporar.
Rumeni kartoni: Matjašič, Polić, Cvek, Novoselec; Kapun.
Rdeči karton: -