© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.07.2015 09:21:54

Ne bo Iličićev soigralec. Vprašanje pa je, zakaj!?

Fiorentina je bila tik pred podpisom pogodbe s srbskim nogometašem Sergejem Milinković-Savićem. Toda posel je zelo presenetljivo padel v vodo v bizarnih okoliščinah.

V Španiji rojeni 20-letnik je bil eden od najpomembnejših posameznikov v srbski reprezentanci do 20. leta, ki je presenetljivo osvojila naslov najboljše na svetu, ta konec tedna pa je bil že v pisarni kluba našega Josipa Iličića, a so stvari na koncu padle v vodo. Zakaj? Obstajata dve razlagi, nenavadna in še bolj nenavadna. 

"Čeprav je bil igralec res že na sedežu Fiorentine, na koncu nismo podpisali. Vse se je zdelo dogovorjeno, toda mladenič je še naprej zavlačeval, zato smo vse skupaj prekinili. Tega si ne moremo dovoliti," je pojasnil športni direktor Fiorentine Daniele Prade in dodal: "Če ga privlači še kak drug klub, naj kar gre svojo pot."

A mnogi menijo, da razlog ne tiči v privlačnosti, pa tudi ne v zavlačevanju. Težava bi namreč lahko bila v zapletu med sedanjim igralčevim klubom Genkom, njegovim nekdanjim klubom Vojvodino in nekom povsem tretjim, ki je prepričan, da sta ga omenjeni ekipi prinesli okoli. Gre za subjekt z imenom Vuković 1967.

Ne, to seveda ni klub, temveč gre za vojvodinsko podjetje povsem drugačne vrste. "Bili smo pokrovitelji Vojvodine in v težkih časih smo tudi odkupili polovico pravic tega nogometaša. Ko ga je Vojvodina prodala Genku za skoraj milijon evrov, pa je na naše pravice preprosto pozabila," je povedal predstavnik podjetja. 

Vuković 1967 se je zdaj obrnil tako na belgijski klub kot na mednarodno športno razsodišče v Lozani in resnično je zelo verjeten scenarij, po katerem se je Fiorentina umaknila, ko je izvedela za to "malenkost". Ukvarjanje z nerešenim lastništvom tretjih oseb, ki ga Uefa pospešeno ukinja, je zagotovo ne zanima.