© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
26.07.2015 11:56:01

KRŠKO – KOPER: Kot za Maribor liga prvakov

Grega Wernig

V Krškem se še drugič v osmih dneh obeta pravi nogometni praznik.

Novinec med elito je v nedeljo v prvi tekmi nepričakovano ugnal Celje, zdaj pa ga v enakem terminu čaka druga zaporedna domača preizkušnja – v mesto prihaja pokalni prvak.

Zanimivo je, da Krčane v prvih treh krogih čakajo tekmeci, ki so Slovenijo v tej sezoni zastopali v evropskih tekmovanjih. Po Celju in Kopru jih čaka gostovanje v Ljudskem vrtu, a še prej se bomo posvetili nedeljskemu obračunu z obalnim prvoligašem. V Krškem je bilo po uvodni zmagi čutiti zadovoljstvo, a nuklearci še kako dobro vedo, da ena tekma ne pomeni ničesar. Tako so tudi uvodno zmago nad Celjem že pospravili na smetišče zgodovine. "Ni evforije, vemo, kje smo, kakšna je naša stvarnost, prav nič se ni spremenilo," nam je pred drugo preizkušnjo med elito zaupal trener Tomaž Petrović.

Mladi strokovnjak je ostal trdno na tleh, zaveda se, da so na papirju vse ekipe v tekmovanju močnejše od njegove, ali je res tako, bodo morale seveda dokazati na igrišču. Če med nogometaši ni čutiti evforije, pa je povsem drugače v mestu. Ljudje so nad fanti v zelenih dresih navdušeni. Kljub času dopustov so si prvo tekmo ogledali v izjemnem številu in prav nič drugače ne bo niti danes.

"Od maja se da v mestu občutiti pozitivno vzdušje, zdaj pa je to še bolj izrazito. Dobro vzdušje na stadionu dvigne tudi fante, ki jim to veliko pomeni. Še pred kratkim so igrali pred veliko manj ljudmi. Vemo, kako je v nogometu, včasih ti gre bolje, spet drugič slabše. Jasno je, da nam bo še zelo težko, da bomo trpeli, a bomo skušali v tej sezoni uživati, saj so si fantje to prigarali. Za nas je tako, kot je za Maribor igrati v ligi prvakov," je dejal Petrović, ki bo v primerjavi z zadnjo tekmo odslej lahko računal na tri novince.

Njegov igralski kader je močnejši za Tima Čeha, ki je za Krško kot posojeni nogometaš Olimpije nastopal že v drugi ligi, Hrvata Petra Petranića ter Davida Poljanca. In prav 28-letni napadalec bi moral predstavljati največjo okrepitev, saj ima precej izkušenj iz tujine. Prav tako je že večkrat dokazal, da ima nos za gol. To še posebej velja za sezono 2011/12, v kateri je bil prvi strelec avstrijskega drugoligaškega prvenstva.

V domačem taboru se ne ozirajo na morebitno utrujenost kanarčkov, temveč se na tekmo pripravljajo kot na vsako drugo. "Koprčani so v zadnjih tednih, mesecih pokazali svojo kakovost, osvojili dve lovoriki, bili uspešni tudi v Evropi. Žal niso preskočili Hajduka, čeprav so pokazali kakovost. Gre za izkušeno in dobro uigrano ekipo, ki je zelo neugodna že za najboljše slovenske klube, kaj šele za nas. Zdaj se bodo osredotočili na prvenstvo. Igralci so navajeni tega ritma, če bi v četrtek igrali pri visoki temperaturi, bi bilo mogoče malo drugače, tako pa je tekma v nedeljo in takrat bodo že v polni pripravljenosti," je pred jutrišnjim obračunom povedal Petrović.

Koprski strateg Rodolfo Vanoli je s svojimi varovanci po četrtkovem porazu s Hajdukom ostal v Splitu, kjer so fantje v petek opravili še en trening in se nato po kosilu z avtobusom odpravili proti domu.