© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.07.2015 12:04:46

Šokantne posledice najhujše poškodbe vseh časov

Minilo je že dobrih 19 let, odkar je Otok videl najbolj pošasten zlom noge v zgodovini premier lige in morda enega najbolj grozljivih v angleškem nogometu nasploh.

Bil je 8. april leta 1996 in Coventry City je na Old Traffordu gostoval pri Manchester Unitedu. Kar bi moral biti eden od povsem običajnih strelov iz kota, pa je na tej tekmi postalo čista grozljivka v pravem pomenu te besede. Odbita žoga je prišla do nesrečnega Davida Bussta, njegov nalet sta zaustavljala dva branilca rdečih vragov in ...

Priletela sta tako nesrečno, da sta ukleščila desno nogo nesrečnega Bussta in ob velikih silah dobesedno razmesarila kosti v njej. Ni ga junaka, ki mu ob posnetkih in fotografijah ne bi postalo slabo od namišljene bolečine, lahko pa si le predstavljamo, kaj doživljal tedaj 29-letni angleški nogometaš. 

Poškodba je bila zares brutalna, še precej hujša od vseh, ki so na prvi pogled videti podobno. Sloviti vratar Uniteda Peter Schmeichel je dejansko bruhal na prizorišču dogodka, kariera nesrečnega Davida je bila v trenutku končana, današnji 48-letnik pa je od tedaj moral prestati kar 26 operacij. 

Te operacije Busstu omogočajo vsaj približno uporabo noge in preprečujejo neznosne bolečine, podoba poškodovane okončine pa je še vedno grozljiva in nikakor ni za občutljive. To je razkrila tudi zadnja fotografija, ki so jo angleški mediji v javnost spravili ta konec tedna in ki priča o skoraj dveh desetletjih hudega boja.