© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković
Andrej Miljković
26.07.2015 12:16:55

CELJE – KRKA: V nasprotno smer in po isti poti

Arsen Perić

V današnjem večernem televizijskem terminu bosta 2. krog nove prvenstvene sezone zaključili ekipi, od katerih bi na prvo žogo pričakovali nekoliko drugačno ozadje. Navdušujoč niz Krke je presenečenje, slab začetek Celja prav tako.

Čeprav so ostali brez svojega prvega zvezdnika Benjamina Verbiča, ki že trese mreže v temperaturno prijetnejši Skandinaviji, si Celjani po odlični prejšnji sezoni niso predstavljali, da bi se tekmovalno obdobje z oznako 2015/16 zanje lahko začelo na povsem napačni nogi. Gostovanje pri novincu v ligi se ni zdelo pretežka naloga, toda v Krškem je grofe pričakala prava evforija, ki ji nekoliko poletno zaspana ekipa ni bila dorasla.

Zapravljene priložnosti so naredile svoje, izključitvi povratnika Jureta Travnerja in Blaža Vrhovca prav tako, domačini pa so nastali položaj znali izkoristiti in v nuklearnem mestu še dvignili nogometno vročico. Poraz 0:1 je bil za Celje hud udarec, predvsem pa je prvo domačo tekmo nove sezone spremenil v preizkušnjo, na kateri je zmaga malodane imperativ.

"Pred domačim občinstvom si zagotovo želimo popraviti vtis s prve tekme in rezultatsko krivuljo obrniti navzgor. Žal bomo oslabljeni, toda premoremo dovolj igralcev," trener Simon Rožman zadeve sicer ni postavil tako dramatično, a se zagotovo zaveda, da bi bila že ena sama točka po dveh odigranih tekmah precej neprijetna reč, kaj šele popolna ničla.

Odločna igra na popoln izkupiček je zaradi tega tokrat še toliko bolj umestna in nikakor ni presenetljivo, da jo nogometaši dodatno poudarjajo. "Na vseh tekmah želimo zmagati, kot športniki si moramo vedno prizadevati za najvišje cilje. Verjamem, da se bo tokrat izšlo, potem ko v uvodnem krogu žal nismo bili uspešni," pravi levi bočni branilec Tadej Vidmajer, ki zelo dobro ve, da Celjane čaka težja naloga, kot bi nepoučeno oko utegnilo sklepati na prvi pogled. Z njegovimi besedami: "Krka ima zelo kakovostno zasedbo, ki je prvenstvo zasluženo začela z zmago in ki zna zelo dobro držati žogo. Zelo nevarna je tudi iz prekinitev, zato nas čaka zelo težko delo, pri katerem bo nadvse pomembno vsiljevanje našega sloga igre."

Opozorila resnično ne bi mogla biti bolj upravičena, kajti že malce boljše spremljanje nogometnega dogajanja na sončni strani Alp razkriva, da je Krka ena od zelo simpatičnih uspešnic zadnjega obdobja. Če si Celjani želijo na vsak način obrniti in se odpraviti v smer, nasprotno od tiste iz prvega kroga, so Novomeščani na odlični poti in zagotovo hočejo nadaljevati po njej. To pa se nikakor ne nanaša zgolj na zmago v Velenju, ki jo je Krka vknjižila na začetku nove prvenstvene sezone. Vedeti je treba, da bo, če dodamo zadnji krog prejšnjega prvenstva, jutri zvečer lovila tretji zaporedni popoln izkupiček.

Predvsem pa je treba vedeti, da bi bil morebitni novomeški uspeh na Areni Petrov v knežjem mestu že sedma zmaga tega moštva v osmih tekmah. Da, prav ste prebrali, Krka je na zadnjih sedmih srečanjih kar šestkrat slavila in verjetno ta podatek pove dovolj o tem, kako veliko grožnjo predstavlja in kako resno jo je treba vzeti.

Še več, kakršnokoli postavljanje Krke v izrazito podrejen položaj ali celo v vlogo avtsajderja že nekaj časa deluje tako zelo zgrešeno in napačno, da je že smešno. "V Celje gremo optimistično," so besede trenerja Andreja Kastrevca precej bolj logične kot prej omenjeno neuko razmišljanje. "Zmaga v Velenju nam je vlila dodatno mero samozavesti. Nasprotnika spoštujemo, toda zaradi tega bomo nanj kvečjemu še bolje pripravljeni in tudi proti Celjanom bo naš cilj vsaj enkrat zadeti nasprotna vrata. Pri tem bo za moje fante dodaten motiv predstavljal tudi televizijski prenos," je še dodal strateg in nedvomno ima prav na celi črti.

Tudi kar zadeva širšo pozornost, ki si jo njegova ekipa nedvomno zasluži. Vsekakor je čas, da Slovenija bolje spozna ekipo, ki precej po tiho in z majhnimi koraki dela zelo velike stvari. Pri tem Novomeščani v nasprotju s Celjani, ki ne morejo računati na izjemno pomembna, pretekli teden izključena nogometaša, podobnih težav nimajo oziroma smejo izbirati iz nabora vseh razpoložljivih ter dovolj dobro pripravljenih igralcev.