© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
09.04.2015 22:56:37

Kronaveter podal za zmago nad prvakom (video)

fcpetrolul.ro/

V četrtek sta bila dejavna dva slovenska nogometna legionarja, ki pa sta različno razpoložena zapustila igralno površino.

Zelo zadovoljen je bil Rok Kronaveter. Vezist romunskega Petrolula, katerega član je postal v začetku marca, je gostoval pri vodilni Steaui. Tretjeuvrščeni gostje so se namreč veselili polnega izkupička. Do zmage z 1:0 so prišli z zadetkom nizozemskega rezervista Nepomucena v zadnji minuti srečanja, podal pa je prav mariborski vezist.

Slednji je dvoboj začel na klopi, v igro je vstopil v 83. minuti in vknjižil svoj peti nastop v dresu novega delodajalca. Petrolul se je s to zmago vodilnemu tekmecu približal na deset točk zaostanka. Drugouvrščeni Targu Mures mu beži za šest.

Do konca sezone je ostalo še devet krogov in če Petrolulu uspe (vsaj) zadržati tretje mesto, bo v prihodnji sezoni nastopal v kvalifikacijah za ligo Europa. Vendar pa je najbližji zasledovalec Universitatea Craiova zelo blizu, zaostaja le za točko.

Precej manj zadovoljen pa je Haris Vučkić, ki je s svojim Rangersom v zadnji tekmi 32. kroga škotskega drugoligaškega tekmovanja izgubil na gostovanju pri sosedu na lestvici Queen of South. Domžalčan je odigral ves dvoboj, domači pa so slavili kar s 3:0.

Na vrhu lestvice je še vedno Hearts, ki ima kar 26 točk prednosti pred Hibernianon in Rangersom. Četrti Queen of South ima pet točk manj. Prav zadnja tri moštva pa zasedajo mesta, ki vodijo v kvalifikacije za napredovanje.