© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
09.04.2015 22:04:46

Klopp: Vedel sem in sem raje gledal ...

Reuters

V Nemčiji so v torek in sredo dobili vse štiri polfinaliste pokalnega tekmovanja.

V zaključni del so se uvrstili trije bundesligaši (Bayern, Borussia Dortmund, Wolfsburg) in vodilni tretjeligaš Bielefeld. Prav tako v sredo so opravili tudi žreb polfinalnih parov, v katerem je bil najbolj zaželen tekmec prav Bielefeld.


Ples kroglic je osrečil nogometaše Wolfsburga, kar pomeni, da se bosta za drugo finalno vstopnico med seboj udarila Bayern in Borussia. Zelo zanimiv pa je bil odziv trenerja črno-rumenih Jürgena Kloppa, ki je povedal, da je bil prepričan v tak scenarij.

Zato žreba sploh ni spremljal, temveč se je odločil, da bo pred televizijskim zaslonom raje užival v nečem drugem. "Ni mi bilo treba gledati žreba, preprosto vedel sem, da bomo dobili Bayern," je 47-letni strateg povedal za klubsko spletno stran, in nato razkril, kaj je počel medtem ko sta Horst Hrubesch in Rico Weiler žrebala polfinalna para: "Gledal sem serijo Zakon in red, ki se ukvarja s posebnostmi ameriškega pravosodnega sistema!" Šele potem je izvedel za nasprotnika na predzadnji pokalni stopnici.

Gostitelj dvoboja bo Bayern, Kloppa pa ne skrbi, da se bosta tekmeca 28. aprila pomerila v bavarski prestolnici. "Naši dvoboji na Allianz Areni so vedno zelo tesni, zato je v redu, da bomo igrali v Münchnu. To je velik dogodek in nikakor ne mislim, da nimamo možnosti," je še optimistično zaključil trener Borussie, za katero je to po katastrofalnih predstavah v državnem prvenstvu in izpadu iz lige prvakov, edina možnost za osvojitev lovorike v tej sezoni.

POLFINALE NEMŠKEGA POKALA
Bayern - Borussia D. (28. april)
Bielefeld - Wolfsburg (29. april)