© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.04.2015 14:23:01

Mourinho: Imam le eno težavo

Reuters

Portugalski karizmatični trener Jose Mourinho s hitrimi koraki drvi proti novemu naslovu angleškega prvaka naproti.

Chelsea ima sedem točk prednosti ob odigrani tekmi manj pred najbližjim zasledovalcem Arsenalom pred nami pa je le še pet krogov elitne premier lige. Mourinho je imel v preteklih mesecih nemalo težav z otoškimi mediji oziroma predvsem z nogometno zvezo, ki ga je ne enkrat kaznovala zaradi svojih izjav, v intervjuju za Telegraph pa je spregovoril o mnogih zanimivih tematikah. "Mislim, da imam težavo. In to je, da sem vedno in vedno boljši v svojem poklicu. Doživel sem evolucijio na številnih področjih - načinu, kako berem igro, kako se pripravljam na tekmo, kako treniram ... Toda obstaja en vidik, kjer se ne morem spremeniti, in sicer ko se pogovarjam z mediji"

Mourinho je svojo trenersko pot začel že zelo mlad, in sicer je bila njegova prva služba treniranje otrok z Downovim sindromom. "To je bil ogromen izziv. Tehnično nisem bil pripravljen, da jim pomagam. Uspešen sem bil le zaradi čustvene povezanosti in navezanosti. V skupini je bil otrok, ki nikoli ni želel hoditi po stopnicah, spet drugi je imel težave z usklajevanjem najbolj osnovnih gibov."

Portugalec je med drugim spregovoril tudi o svojem odnosu s trenerjem Arsenala Arsenom Wengerjem, ki je vse prej kot ljubeč. Toda priznal je, da obstaja ena stvar na svetu, kjer se strinjata. "Rekel je, da nasprotuje podeljevanju zlate žoge in mislim, da ima prav, ker v tem trenutku nogomet izgubi del svojega koncepta, saj se bolj kot na ekipo osredotočajo na posameznika."