© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
09.04.2015 11:25:39

Jernej Javornik: Od zdaj bomo bolj pogumni

Nikola Miljković

Velenjčani so na zadnji tekmi proti Kopru vendarle prebili led. Na prvo spomladansko zmago sicer še vedno čakajo, toda naposled so zatresli mrežo. Dvakrat! Varovancem trenerja Jerneja Javornika je uspelo po 463 minutah čakanja in na stadionu Ob jezeru in ne skrivajo, da so lažje zadihali.

Nogometaši Rudarja po šestih preizkušnjah še vedno čakajo na prvo spomladansko zmago. Do zdaj so dvakrat izgubili in štirikrat igrali neodločeno, zadnji remi so iztržili v deževnem sobotnem večeru. Lahko bi mu rekli tudi delitev točk z dodano vrednostjo. Knapi so namreč končno prekinili strelski post in prisilili vratarja kanarčkov Vasjo Simčiča, da je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo. "Naš prvi cilj je bil doseči gol, drugi premagati Koprčane, slednje nam žal ni uspelo. Mitja Lotrič je imel svoj dan, zlasti njegov drugi zadetek je bil izjemen in razpletlo se je, kot se je," se je na obračun z zasedbo z Bonifike ozrl Jernej Javornik.

Za nazaj se ne moreš najesti, za naprej prav tako ne

Že dolgo ni skrivnost, da razmere v velenjskem prvoligašu niso ravno najboljše. Denarja kronično primanjkuje, toda zdi se, da si bo Rudar kljub temu zagotovil tekmovalno licenco za prihodnjo sezono. Za pridobitev le-te je namreč treba izpolniti finančne obveznosti za poslovno leto oziroma do 31. decembra 2014. Nogometaši Rudarja so pred časom prejeli decembrske plače, kar je seveda obetavno spoznanje, a kot pravijo nekateri, za nazaj se ne moreš najesti, za naprej prav tako ne, denar potrebuješ za sproti. Za normalno vsakodnevno življenje.


"Res je olajšanje, da smo zadeli, prav tako se mi zdi nadvse pomembno, da sta bila med strelci napadalca Ivan Firer in Dragan Jelić. Sicer je popolnoma jasno, da je za ekipo pomemben vsak gol, toda ko so razpoloženi igralci konice napada, je vsem lažje. Seveda smo zadovoljni, da se nam je končno odprlo, hkrati nas veseli spoznanje, da napredujemo tudi na področju igre. Naša podoba se izboljšuje in kakopak močno verjamemo oziroma pričakujemo, da se bomo kmalu veselili tudi prve zmage. Zdaj, ko smo prebili led, smo se znebili določenega bremena, ozračje med igralci je temu primerno, samozavest se je znova okrepila. Od zdaj bomo gotovo bolj pogumni, predrzni," je nadaljeval trener Rudarja.

simcic kasnik gw
Grega Wernig

Naslednji izziv je na sporedu že jutri, ko bodo Velenjčani gostovali v knežjem mestu. V Areni Petrol se obeta zanimiv obračun. "Zelo zanimiv, o tem sem prepričan. Celjani so sicer v tej sezoni boljši od nas, toda šaleško-savinjski dvoboji so vedno negotovi. Položaj na lestvici ne šteje veliko, zgodi se lahko marsikaj. Izenačenost ekip razkriva tudi izkupiček dozdajšnjih medsebojnih tekem. Mi smo za odtenek uspešnejši in seveda si bomo prizadevali po najboljših močeh, da bi tako ostalo tudi po tokratni preizkušnji. Kot sem že dejal, obetavno je, da igramo vse boljše, in seveda upam, da se bomo v Celju predstavili v želeni luči," je še povedal Jernej Javornik, ki ne bo imel na voljo kaznovanega Nemanje Stjepanovića, nastop Daliborja Radujka je vprašljiv zaradi poškodbe gležnja, Leona Črnčiča pa po operaciji kolena čaka še dolgo okrevanje.