© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
08.04.2015 23:11:07

Odzivi po derbiju: Ne, ne strinjam se

Nikola Miljković

Derbi ni bil slab, za višjo oceno je manjkal kakšen gol.

Priložnosti je bilo nekaj, nekoliko več jih je imela Olimpija, ki je pretila zlasti v prvem polčasu, najboljše mariborsko obdobje je bilo prva polovica nadaljevanja. Dovolj za drugi remi v tej sezoni, ob katerem imajo vijoličasti na vrhu pred Domžalčani štiri točke prednosti.

"Prihajali smo v položaje, ki smo si jih želeli, vendar smo bili v prvem polčasu premalo konkretni, pri zadnji podaji nam je manjkala mirnost. V nadaljevanju je bilo boljše."

ANTE ŠIMUNDŽA

Kar dolgo je trajalo, da sta trenerja po obračunu v Stožicah prišla pred novinarje. Oba z resnim izrazom na obrazu, z razpletom je bil bolj zadovoljen Ante Šimundža. "Tekma je upravičila naziv derbija. Bila je polna dinamike, bilo je tudi nekaj priložnosti. Eni in drugi smo bili na ravni, ki jo je lepo videti. Prvi polčas je pripadel Olimpiji, drugi Mariboru in menim, da je razplet realen," je dejal mariborski strateg.

simundza NIK_5021
Nikola Miljković
"Napovedovali smo zmago in temu primerno v tekmo tudi krenili. Prvi polčas je bil odločen, škoda, da nismo realizirali kakšnega od obetavnih položajev, tudi nadaljevanje je bilo dobro. Ne bi se strinjal s trenerjem Maribora. Ker menim, da smo tekmece nadigrali tudi v drugem polčasu. Jasmin Handanović je bil najboljši posameznik dvoboja," je svoje videnje dogajanja na igralni površini razkril Darko Karapetrović, ki se zelo dobro zaveda, da četrto mesto na lestvici ni zagotovilo za nastop na mednarodnem prizorišču v prihodnji sezoni: "Zato je razumljivo, da želimo višje. In storili bomo vse, da bi nam uspelo."

"Napovedovali smo zmago in temu primerno v tekmo tudi krenili. Prvi polčas je bil odločen, škoda, da nismo realizirali kakšnega od obetavnih položajev, tudi nadaljevanje je bilo dobro. Jasmin Handanović je bil najboljši posameznik dvoboja."

DARKO KARAPETROVIĆ

Vijoličasti so naredili nov korak proti trinajstemu naslovu prvaka, vendar je dejstvo, da podoba v prvem polčasu ni bila obetavna. "Naša strategija je bila, da gostitelje pustimo na našo polovico, dovolili smo jim pritisk in si ob tem prizadevali nadzirati prostor, ki nam bo na voljo. Prihajali smo v položaje, ki smo si jih želeli, vendar smo bili premalo konkretni, pri zadnji podaji nam je manjkala mirnost. V nadaljevanju je bilo boljše. Imeli smo dve priložnosti, Olimpiji nismo več dovolili veliko," je povedal Ante Šimundža.

To je bil že tretji zaporedni remi zasedbe iz Ljudskega vrta. "Prvenstvo ni sprint, je maraton. Povečali smo prednost na vrhu in enajsto tekmo zapored ostali neporaženi. Zavedamo se svojih težav, a tudi kakovosti, z glavo skozi zid nima smisla riniti," se je odzval nekdanji odlični napadalec na vijoličasti klopi.

matic NIK_5653
Nikola Miljković