© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
08.04.2015 20:21:28

Novaković zadel z razbito glavo (video)

vszi

Odigrana je bila prva polfinalna tekma hrvaškega pokala med Dinamom in Rijeko.

Zagrebčani so na svojem igrišču slavili z 2:1, čeprav so gostje že v šesti minuti povedli z zadetkom Leškovića. Varovanci Matjaža Keka so vodili vse do 70. minute, ko je za izenačenje poskrbel Machado, enajst minut pozneje pa je zmago modrim zagotovil Henriquez.


Rijeka si je kljub porazu priigrala lepo izhodišče pred povratnim srečanjem na svojem igrišču. Miral Samardžić in Goran Cvijanović za goste nista igrala.

Milivoje Novaković s svojo Nagoyo nastopa v japonskem ligaškem pokala. Nagoya je danes gostovala pri Montediu Yamagati, tekmeca pa sta se razšla z rezultatom 3:3.

Za goste je v 63. minuti zadel slovenski reprezentančni napadalec in svoje moštvo takrat popeljal v vodstvo s 3:2. Novaković se je po predložku soigralca z leve strani najbolje znašel v domačem kazenskem prostoru in žogo s približno petih metrov s strelom z glavo poslal v mrežo.

Pri tem moramo omeniti, da je 35-letni Ljubljančan že v 40. sekundi dvoboja prejel neugoden udarec v glavo. Eden izmed tekmecev ga je nehote brcnil in Novakoviću je morala pomagati zdravniška služba ter mu s povojem ustaviti krvavitev.

Ko so že vsi mislili, da bo zmaga odšla v Nagoyo, je v drugi minuti sodniškega podaljška za domače izenačil Bandai. Nagoya ima po treh krogih sedem točk in vodi na lestvici skupine B.

Polfinale pokala se igra tudi v Bolgariji, kjer je Ludogorec na prvi tekmi gostil Levski. Tekmeca sta se razšla brez zadetkov. Roman Bezjak je za domače igral do 60. minute.

Na Cipru je prav tako v teku polfinale pokalnega tekmovanja. Omonia je v prvi tekmi gostovala pri APOEL-u in izgubila z 0:3. Andraž Kirm je za poraženo ekipo igral do 60. minute.