© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
08.04.2015 19:04:44

Bielsa: Požrite strup zdaj, morate biti močni! (video)

Reuters

Nogometaši Marseilla so odlično začeli letošnje prvenstvo, po polovici sezone so bili vodilno moštvo lige, zdaj pa so njihove delnice padle.

V zadnjih štirinajstih krogih so slavili samo petkrat, tako da za vodilnim PSG-jem zaostajajo pet točk. In prav Parižani so tisti, ki so v nedeljo gostovali na stadionu Velodrome, na katerem se je zbralo dobrih 65 tisoč ljudi, ter odnesli zmago.

Gignac je domačine sicer dvakrat popeljal v vodstvo in ekipi sta na glavni odmor odšli z rezultatom 2:1. Nato pa je v uvodnih šestih minutah drugega polčasa PSG zadel dvakrat, prednost zadržal do konca in se veselil izjemno pomembne zmage v boju za naslov prvaka.

Luč sveta je v teh dneh ugledal posnetek iz slačilnice Marseilla, v katerem lahko vidimo in slišimo, kako je trener Marcelo Bielsa svojim varovancem skušal dvigniti moralo z motivacijskim govorom. Čeprav so mnogi mislili, da gre za govor, ki ga je imel po porazu s PSG-jem, je bolj verjetno, da se je vse skupaj dogajalo po remiju z Lyonom - tekmeca sta se 15. marca razšla brez zadetkov.

"Fantje, težko je sprejeti krivico, ampak pozorno poslušajte, kaj vam bom povedal. Če boste do konca sezone igrali tako kot nocoj, boste dobili nagrado, ki si jo zaslužite. Vem, da vas v tem trenutku nič ne more potolažiti, vem, da ste popolnoma potolčeni, ker niste dobili tistega, kar ste si zaslužili. Ampak sprejmite krivico in na koncu bo vse v redu. Pred nami je še devet tekem, če jih bomo odigrali kot nocoj, se ne more zgoditi, da ne bi bili nagrajeni kot si zaslužite. Ne glede na to, kako neverjetno se to sliši. Požrite strup zdaj, morate biti močni! Odigrajte teh devet tekem, izplačalo se bo. Čestitam vam za to! Vsakemu posebej!" so vrela čustva iz ust 59-letnega Argentinca, ki je znan kot odličen motivator in psiholog. Po njegovem predavanju pa so nogometaši le še zaploskali.