© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
08.04.2015 10:51:46

Juninho: Že razmišljamo o Olimpiji

Grega Wernig

Dvakratni prvaki so v 26. prvenstvenem krogu opravili velik posel.

V občinskem obračunu so bili boljši od Radomelj, hkrati so s 16. zmago prevzeli vlogo najbližjega zasledovalca vijoličastih, a tudi to še ni vse. Po dolgem času so končno znova zadeli tudi iz igre in se znebili velikega bremena.

Bilo je v 36. minuti dvoboja, ko so Domžalčani v petkovem večeru še drugič zatresli mrežo Radomelj in že zgodaj razblinili dvome o zmagovalcu. To je bil gotovo ključni trenutek, hkrati je imel še širšo razsežnost. Luki Elsnerju in njegovim varovancem je gotovo odleglo.

V prvi vrsti seveda zato, ker so bili na dobri poti proti pomembnim točkam, toda vsekakor tudi zaradi tega, ker so naposled spet dosegli gol iz igre. Pred tem jim je to nazadnje uspelo v 19. krogu. Zgodilo se je 29. novembra 2014 v Novi Gorici, ko je Joshua Parker ob izteku 64. minute unovčil čudovito podajo Benjamina Morela in zadel za končnih 1:2.

Od takrat do petkovega prvenca brazilskega vezista po vrnitvi ob Kamniško Bistrico so dvakratni prvaki na igrišču preživeli 601 minuto, vmes je bil Matic Črnic v spomladanskem nadaljevanju trikrat uspešen z bele točke.

"Vesel sem doseženega gola, vendar me še veliko bolj veselijo osvojene točke. Za dodatno zadovoljstvo prav tako skrbi spoznanje, da smo končali negativni niz, povezan z zadetkom iz igre. Ekipa je potrebovala takšen rezultat. Morda igra še ni bila najboljša, veliko je bilo nihanj, ampak najpomembnejše je, da smo si zagotovili ves izkupiček. Zelo smo zadovoljni. Seveda drži, da si z zadetkom igralec vedno okrepi samozavest. Uspelo mi je že na drugi tekmi, zdaj moram v takšnem slogu nadaljevati," je z zadovoljstvom v glasu pripovedoval Juninho.

"Ko zmagaš, je vse lepše. Tudi ostali izidi so nam šli na roko, zato lahko gremo povsem mirno v nadaljevanje prvenstva. Pred nami je zelo zahtevno obdobje, a sem prepričan, da smo dovolj dobro telesno pripravljeni. Verjamem, da bomo uspešni in da bomo imeli na koncu sezone veliko razlogov za veselje."

JUNINHO

Kot je omenil že sam, podoba ekipe še ni bila na želeni ravni. "V prvih petnajstih minutah nam ni steklo. Najverjetneje je bila prisotna določena mera nervoze, saj smo se zavedali, da moramo čim prej doseči gol. Po vodstvu smo zaigrali bolje in do polčasa imeli vse pod nadzorom. V nadaljevanju smo začeli zelo slabo, a smo se potem vendarle zbrali in povsem mirno pripeljali tekmo do konca. Čez praznike smo se spočili in zdaj že razmišljamo o Olimpiji."

Zmaje danes zvečer čaka še večni derbi, v Domžalah bodo gostovali v soboto, ko se bo za Luko Elsnerja in njegove fante začel zgoščen ritem tekem. V slabem mesecu jih bodo odigrali kar devet. Šest doma, tri v gosteh.

"Ko zmagaš, je vse lepše. Tudi ostali izidi so nam šli na roko, zato lahko gremo povsem mirno v nadaljevanje prvenstva. Pred nami je zelo zahtevno obdobje, a sem prepričan, da smo dovolj dobro telesno pripravljeni. Verjamem, da bomo uspešni in da bomo imeli na koncu sezone veliko razlogov za veselje. Zdaj pa smo že popolnoma osredotočeni na obračun z Olimpijo," je zaključil Juninho.