© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
08.04.2015 09:59:30

Za "slovenski" finale navija tudi trener Partizana

partizan.rs

Danes sta na sporedu tudi oba polfinalna obračuna v srbskem pokalnem tekmovanju. Po prvih tekmah imata Partizan in Čukarički izjemno lepo prednost in sta v vlogi velikih favoritov za uvrstitev v finale.

Srbski polfinale pokala bo v veliki meri tudi slovensko obarvan, saj bomo imeli na dveh tekmah kar pet svojih predstavnikov. Pri črno-belih, ki so na domačem stadionu v prvi tekmi polfinala povsem razbili nebogljeno Jagodino in slavili s kar 3:0, bosta za nastop konkurirala dva osrednja branilca, Branko Ilić, ki je že od začetka sezone standarden član začetne enajsterice, in Gregor Balažic, ki je to postal, odkar je na klop Partizana sedel Zoran Milinković.

Šestinštiridesetletni srbski strateg je dirigentsko palico pri črno-belih prevzel pred dobrima dvema tednoma, ko je prišel iz Voždovca, še enega pokalnega polfinalista, kjer si kruh služijo kar trije slovenski nogometaši. Davor Škerjanc, Anej Lovrečič in Dejan Djermanović imajo skupaj s soigralci zelo težko nalogo, če si želijo zagotoviti vstopnico za finale, saj so na prvem obračunu s Čukaričkim v gosteh izgubili z 0:2.

"Rad bi igral proti Voždovcu v finalu, čeprav je Čukarički po zmagi na prvi tekmi z 2:0 velik favorit,"
za "slovenski" finale navija tudi nekdanji trener slovenskega tria pri Voždovcu in novi šef dvojca pri Partizanu, ki se zaveda, da imajo njegovi varovanci pred povratnim obračunom veliko prednost, a da vse vendarle še ni odločeno: "Pred nami je težka tekma. Dejstvo je, da imamo odličen rezultat iz prvega dvoboja, ampak odigrati moramo maksimalno osredotočeno in odgovorno. Naša obveznost je uvrstitev v finale. Prepričan sem, da bomo odigrali kakovostno, cilj pa je vsekakor zmaga tudi na drugi tekmi."