© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
08.04.2015 09:54:15

Zahović: V idealnem trenutku

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani so verjeli oziroma pričakovali, da bodo večni derbi pričakali z novo zmago, toda v obračunu s Krko so se morali sprijazniti z neodločenim izidom.

Marsikdo meni, da je po spopadu z Dolenjci v Ljudskem vrtu vsaj malce panike, toda športni direktor zagotavlja, da je ozračje običajno oziroma pričakovanju derbija primerno. "Normalno je, da za Maribor veljajo druga pravila kot za vse ostale. Ljudje na remi gledajo kot na problem, a ga ni. Zavedamo se spoznanja, da je prvenstvo zahtevno," pravi Zlatko Zahović in dodaja: "Tekma z Olimpijo prihaja v idealnem trenutku."

Zakaj? "Preprosto so preizkušnje, ki dajejo Mariboru nekaj več, ta je gotovo ena od teh," je odvrnil snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo in razkril, da dvoboj v prestolnici pričakuje s pozitivnimi mislimi: "Vedno sem optimist. Stanje na lestvici je enako, kot je bilo prej, hkrati je dejstvo, da je Olimpija pod velikim pritiskom. Sploh zaradi tega, ker četrto mesto na lestvici še ne zagotavlja nastopa na mednarodnem prizorišču. Kar zadeva nas, pa vemo, kaj moramo narediti."