© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.04.2015 19:51:24

Deportivo hitro našel novega trenerja

canaldeportivo.com

Osem krogov pred koncem španskega prvenstva so pri Deportivu zamenjali trenerja.

Deportivo se je po enoletnem igranju v drugi ligi, v tej sezoni vrnil med elito, kjer trenutno na prvenstveni lestvici zaseda 17. mesto. Pred območjem izpada ima samo dve točki prednosti, tako da ga čaka zelo težko delo v boju za obstanek.


Po sredinem domačem remiju z zadnjeuvrščeno Cordobo pa se je predsednik kluba Tino Fernandez odločil, da bo zamenjal trenerja Victorja Fernandeza. Slednji je pred omenjeno tekmo dobil ultimat, da mora zmagati. Toda nogometaši iz La Corune so s Cordobo odigrali le 1:1, predsednik pa je držal obljubo in odpustil šefa stroke, ki je ekipo prevzel julija lani.

V galicijskem klubu so hitro našli njegovo zamenjavo. Novi trener je postal nekdanji vezist Deporja Victor Sanchez, ki je popoldan že vodil prvi trening, po njem pa so ga v klubu tudi uradno predstavili. Victor je bil član Deportiva v njegovem najbolj uspešnem obdobju - leta 2000 je osvojil špansko prvenstvo, štiri leta pozneje pa je igral v polfinalu lige prvakov.

Devetintridesetletni Victor je igral še za Real, Racing Santander in Panathinaikos, kariero pa je leta 2008 končal pri Elcheju. Dve leti pozneje se je podal v trenerske vode, do zdaj pa je delal kot pomočnik v Getafeju, Sevilli in Olympiacosu.