© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
13.09.2014 23:09:35

Slave debitiral z remijem

Grega Wernig

Slaviša Stojanović je doživel svoj debi v belgijskem prvenstvu.

Potem ko je prevzel moštvo Liersa, ki na lestvici elitne belgijske lige zaseda zadnje mesto, je Slaviša Stojanović doživel svoj prvenec na klopi novega kluba. Danes je Lierse gostil velikana tamkajšnjega nogometa in treutno vodilno ekipo lige Anderlecht ter prišel do točke. Končni rezultat dvoboja je bil 2:2, domačini pa so izenačujoči gol dosegli v četrti minuti sodniškega podaljška. Lierse po sedmih krogih s petimi osvojenimi točkami ostaja na zadnjem mestu.

lierse
lierse.com


Uspešen je bil tudi Matjaž Kek, ki je s svojo Rijeko v 8. krogu hrvaške lige gostoval v Osijeku in slavil z 1:0. Miral Samardžić in Goran Cvijanović sta za goste odigrala celo srečanje. Rečani s sedmimi zmagami in porazom za točko zaostajajo za vodilnim Dinamom.

Manj razlogov za zadovoljstvo ima Darko Milanić, ki je v 7. krogu avstrijskega prvenstva s Sturmom doživel četrti poraz. Črno-beli so v Gradcu izgubili z Admiro (0:2).

Mišo Brečko in Dominic Maroh sta odigrala celo srečanje za Köln, ki je v dvoboju lanskih drugoligašev gostoval v Paderbornu in se domov vrnil bogatejši za točko. Srečaje 3. kroga nemške bundeslige se je končalo brez zadetkov.

Debri 3. kroga španskega prvenstva sta igrala Real in Atletico. Na stadionu Santiago Bernabeu so z 2:1 slavili gostje, pri katerih je imel Jan Oblak vlogo rezervnega vratarja.

V 7. krogu češkega prvenstva je Bohemians 1905 prišel do tretje zmage. Z 1:0 je v gosteh odpravil Duklo, Elvis Bratanović (z igrišča je odšel v 90. minuti) pa je bil podajalec pri edinem zadetku na tekmi. 

V turškem prvenstvu je svoj debi doživel Vid Belec. Štiriindvajsetletni vratar je zaklenil vrata in se s Konyasporjem veselil zmage proti Balıkesirsporju. Bilo je 2:0.

Na Japonskem so odigrali tekme 23. kroga. Omiya Ardija, ki ji grozi izpad iz lige, je doma premagala Kashimo z 2:1, Zlatan Ljubijankić je odigral celo srečanje. Milivoje Novaković pa je s svojim Shimizujem na domačem igrišču visoko izgubil z Urawo (1:4), slovenski napadalec se je v statistiko vpisal z rumenim kartonom.

V 5. krogu srbskega prvenstva je Crveni zvezdi prvič v sezoni spodrsnilo. V Kruševcu je z Napredkom igrala 0:0, Nejc Pečnik pa je bil na igrišču do 86. minute. Bolj zadovoljen je bil Branko Ilić, ki je sodeloval pri zmagi Partizana nad Čukaričkim. Črno-beli so slavili s 4:2 in imajo na vrhu lestvice pred aktualnim prvakom dve točki prednosti. Voždovac je doživel še peti zaporedni poraz, tokrat je doma z 0:1 izgubil z Radničkim iz Kragujevca. Za zmaje je vso tekmo igral Davor Škerjanc.

V italijanski serie B je na sporedu 3. krog. Crotone in Carpi sta se razšla z remijem - 1:1. Aljaž Struna je za goste igral do 80. minute. Z zmago in dvema remijema je Carpi tretji. S stoodstotnim izkupičkom vodi Perugia, ki je bila tokrat z 1:0 boljša od Catanie. Jan Koprivec (Perugia) je dvoboj spremljal s klopi. Podobno usodo je v dresu Virtus Lanciana delil Armin Bačinović. Njegov klub je gostoval v Vareseju, osvojil točko (1:1) in je na lestvici tik za Carpijem.