© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
13.09.2014 20:31:55

Domžalčani nadaljujejo zmagoviti niz

Nikola Miljković

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:1).

Domžalčani še naprej nadaljujejo neverjetni niz. Na osmi tekmi so še osmič zmagali, še več, tudi tokrat niso prejeli zadetka, tako da rekordna nepremaganost vratarja Nejca Vidmarja zdaj traja že 810 minut.

Domžalčani so tekmecu iz Radomelj, ki svoje tekme igra prav v domžalskem Športnem parku, v vsakem polčasu zabili po en zadetek. Sicer pa je slika Domžal in Radomelj na lestvici zrcalna. Domžalčani imajo osem zmag in so trdno na prvem mestu lestvice, Radomljani pa imajo osem porazov in so trdno na dnu.

Tekma se še ni dobro začela, ko so gosti na domačem stadionu morali opraviti prvo menjavo. Poškodoval se je Žan Majer, namesto njega je vstopil Zeni Husmani.

Le tri minute zatem so Domžalčani tudi prvič resno zagrozili, po podaji Nejca Skubica je Uroš Korun s strelom z glavo zatresel prečko. Odbito žogo je Joshua Parker poslal čez gol.

Tudi v nadaljevanju so imeli več od igre varovanci Luke Elsnerja, ki so si priigrali še nekaj (pol)priložnosti, eno lepših v 35. minuti, ko je do strela znotraj kazenskega prostora prišel Veljko Simić, Izidor Balažič pa je izvrstno posredoval.

Še pred koncem polčasa je tudi on klonil. Po hitrem protinapadu po desni strani je Skubic podal na bližnjo vratnico, kjer je Parker zadel z mojstrskim strelom z glavo.

V 56. minuti so gosti znova zatresli mrežo, a iz prepovedanega položaja, sledili so še poskusi Veljka Simića in Koruna, a brez uspeha, v 80. minuti pa so tudi Radomljani zagrozili, ko je Janez Zavrl s 25 metrov preizkusil Nejca Vidmarja, a je ta ostal nepremagan. Zato pa so Domžale v 86. minuti podvojile vodstvo, zadel je Sasha Aneff.

Radomlje bodo v 9. krogu prihodnjo nedeljo gostovale pri Krki, Domžale pa bodo dan prej gostile Olimpijo.

Kalcer Radomlje - Domžale 0:2 (0:1)

Športni park, gledalcev 800, sodniki: Ponis (Koper), Klančnik (Slovenj Gradec) in Vidali (Gračišče).
Strelca: 0:1 Parker (44.), 0:2 Aneff (86.).
KALCER RADOMLJE: Balažič, Zavrl, Seferović (od 61. Gajić), Cankar, Snoj, Cerar (od 90. Avbelj), Stoiljković, Centrih, Balkovec, Smrtnik (od 61. Vrhunc), Bajalica.
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Horić, Požeg Vancaš, Maksimović, Parker (od 84. Morel), Aneff, Simić (od 70. Kous), Majer (od 9. Husmani), Janža, Korun.
Rumeni karton: Smrtnik.
Rdeči karton: /.