© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
13.09.2014 09:26:20

Stepsti se in ne izgubiti

Nikola Miljović

Čeprav tekme med Olimpijo in Zavrčem niti po naključju ne bi mogli opisati z besedo derbi, pa vseeno kot pribito drži, da ima tokratni obračun med obema kluboma prav posebno vrednost. Zakaj? Odgovor na to ponudi že bežen pogled na prvoligaško razpredelnico.

Če bi pred začetkom sezone izvedli anketo in naključne izbrance povprašali, kateri trije klubi bodo na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije po odigranih sedmih krogih, bi se bržčas lahko le redki pohvalil s stoodstotno uspešnostjo. Že to, da so prve Domžale, in ne Maribor, je presenečenje. Kakor tudi, da vijoličastih sploh ni med tremi najboljšimi!

Sta pa zato Zavrč in Olimpija. Torej kluba, ki se bosta med seboj udarila na eni od petih tekem osmega kroga. Obračun bo v Ljubljani, kdor bo slavil, bo ohranil korak z Domžalami oziroma se bo slednjim morda celo približal, kdor bo ostal praznih rok, pa bo resno ogrozil svoje mesto med trojico najuspešnejših. No, ampak prav zaradi tega, ker je Zavrč drugi, Olimpija pa tretja, bi tekma v Stožicah lahko bila še toliko bolj zanimiva.

Kluba sta pač v dobri formi; oziroma sta vsaj bila pred reprezentančnim premorom. Kako je nekaj prostih dni vplivalo na enega in drugega, bomo videli že nocoj, ko se bo tekma, na kateri bo pravico delil Tolminec Matej Jug, začela ob 20.30. Komur se ne bo dalo v Stožice, a si bo vseeno zaželel slovenskega nogometa, se bo lahko udobno namestil v domačem naslanjaču. Tekmo bo namreč prenašala "nacionalka" na svojem drugem programu.

KONČNO TUDI ŠKARABOT
"Pred nami je zahtevna preizkušnja, saj nam v goste prihaja ambiciozna ekipa Zavrča, ki je v dosedanjih sedmih krogih prikazala učinkovito igro. Že v pretekli sezoni so bili Haložani neugodni nasprotniki za vsakogar. Igrajo sproščeno in obenem odgovorno, kar pa je v tej sezoni tudi naša odlika," pred prvo septembrsko tekmo razmišlja trener Olimpije Darko Karapetrović.

Slednji je med reprezentančnim premorom prejel tri novice, ki so ga spravile v dobro voljo. Po poškodbah sta spet nared obetavna vezista Miha Zajc in Nik Kapun, po nekaj mesecih pa se v pogon spet vrača tudi Matija Škarabot. Slednji ni bil poškodovan, na "hladnem" je bil, ker ni pristal na novo, v finančnem smislu slabšo pogodbo. Zaradi tega je recimo iz kluba odšel Dejan Djermanović, zaradi istega razloga je še vedno neznana usoda nekdanjega kapetana Elvisa Džafića, Škarabot pa je sledil zgledu Arisa Zarifovića in je spet del zasedbe zeleno-belih.

"Matija Škarabot prav tako konkurira za mesto v začetni enajsterici na tekmi z Zavrčem. Glede na to, da nam je največ preglavic pred začetkom sezone predstavljal igralski deficit na levem bočnem položaju v obrambni vrsti, je povsem jasno, da Matijeva prisotnost dviguje raven kakovosti naše zadnje vrste, ki svoje delo sicer odlično opravlja," je zadovoljen Karapetrović, ki sta ga razveselila tudi Kapun in Zajc: "Na oba resno računam, potem ko sta odpravila določene zdravstvene težave. Za trenerja je vedno lažje, če lahko izbira med večjim številom kakovostnih igralcev. Če smo imeli na zadnjih dveh srečanjih v Kopru in Celju težave s sestavo zvezne vrste, zdaj ne bo tako. Tudi v obrambni vrsti bomo močnejši kot na predhodnih tekmah."

DOBRO SO PRIPRAVLJENI
Čeprav zgodovina razkriva, da Haložani še nikdar niso slavili v Stožicah (v sezoni 2013/14 so tam obakrat izgubili z 2:3), so pred tokratnim obiskom Ljubljane zelo samozavestni. "Ekipa je dobro pripravljena," sporoča Miran Vuk, alfa in omega Zavrča, ter nadaljuje: "Osnovni namen je 'stepsti' se z gostitelji, se jim odločno postaviti po robu. In ne izgubiti, jasno. Prvo četrtino prvenstva bi radi končali na drugem mestu na lestvici, nato pa bomo poskušali izkoristiti razpored, saj bomo v prvih štirih krogih druge četrtine kar trikrat igrali doma.« Trener Željko Orehovec večjih težav s sestavo kadra nima, vprašljiva sta le branilec Boris Sambolec in vezist Karlo Težak.