© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
12.09.2014 21:56:48

Lahko Slave osupne Belgijo?

vszi

Slaviša Stojanović si težje naloge ob svojem debiju v belgijskem prvenstvu ne bi mogel želeti.

Sobota bo za Slavišo Stojanovića pomemben dan. Ponuja se mu namreč priložnost, da nase opozori celo Belgijo, ima možnost, da osupne to državo na severnem delu celinske Evrope. Kako? Zlahka. Če bo zmagal na svoji prvi tekmi v belgijskem državnem prvenstvu. Na prvi pogled se to seveda ne zdi nič takšnega, zaradi česar bi se govorilo o njem, toda potrebno je vedeti nekaj: Lierse, za katerega je Stojanović podpisal nedolgo tega, se bo doma udaril z Anderlechtom. Torej z aktualnim prvakom, udeležencem skupinskega dela lige prvakov in nasploh največjim belgijskim klubom vseh časov.  Skratka z velikanom v vseh pogledih.

VARČEVANJE MOČI PRED TURČIJO?
Da bi bila naloga za nekdanjega selektorja Slovenije še toliko težja, je Lierse v zadnjem času povsem izven forme. Je namreč zadnji na lestvici, v šestih krogih je zmagal le enkrat, to je tudi razlog, zakaj nekdanji nizozemski reprezentančni vratar Stanley Menzo ni več trener. A to še ni vse, Stojanović ima še težave s sestavo kadra, saj so številni poškodovani. Tekma se bo sicer začela ob 18. uri, pri Liersu, za katerim so trije zaporedni porazi, pa lahko upajo vsaj na to, da gostje iz Bruslja ne bodo igrali povsem na polno, saj jih nato nekaj dni kasneje čaka uvodna preizkušnja v ligi prvakov. Anderlecht bo že v torek gostoval v Istanbulu, kjer se bo poskušal zoperstaviti Prandellijevemu Galatasarayu.

Stojanović je sicer danes postal močnejši za nogometaša, ki je letos sodeloval tudi na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Za Lierse je namreč podpisal Uche Nwofor, 22-letni napadalec iz Nigerije, ki se lahko pohvali, da je doslej za svojo državo zabil tri gole na šestih tekmah. Nazadnje je igral za VVV Venlo, bil je tudi pri Heerenveenu, k Liersu pa je prestopil kot prost nogometaš brez pogodbe.

TUDI RAVANELLI, ADAMS, SA PINTO
Za konec pa še nekaj - športni direktor Liersa Tomasz Radzinski je v pogovoru z belgijskimi novinarji razkril zanimivost. "Ko je postalo jasno, da bomo zamenjali trenerja, so zanimanje za prihod k nam pokazali številni trenerji. To me ne preseneča, saj imamo v našem klubu res kopico nadarjenih nogometašev," pravi Radzinski, ki je dodal, da so želeli Lierse prevzeti tudi Ricardo Sa Pinto, Fabrizio Ravanelli, Jürgen Kohler in Tony Adams. Toda zakaj so se odločili za dosedanjega trenerja Crvene zvezde? "Stojanovića pred tem nisem poznal, toda ko sem videl njegov življenjepis, sem si rekel: vav, iskali smo prav takšnega, nekoga z zmagovalnim profilom. Njegov dosje je zelo izstopal med šestdesetimi, ki so bili na moji mizi," je poudaril Radzinski.