© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
13.09.2014 08:43:50

Lokalni derbi nasprotij

Drago Wernig - TAKA

Danes bo ob Kamniški Bistrici poseben dan, obeta se pravi nogometni praznik. Ob 18. uri se bosta namreč pomerila kluba iz občine Domžale.

Prvič v zgodovini si bosta na najvišji ravni slovenskega klubskega nogometa nasproti stala kluba iz občine Domžale. V vlogi domačina bodo novinke v ligi Radomlje, ki se bodo v domžalskem Športnem parku pomerile z vodilnim moštvom v prvi ligi, Domžalami.

Pred obračunom vloga velikih favoritov pripada varovancem Luke Elsnerja, ki na začetku novega tekmovalnega obdobja zares blestijo. Zabeležili so sedem zmag, ob tem pa je najbolj navdušujoč podatek, da sploh še niso prejeli zadetka.

Povsem nasprotno so v sezono krenili Radomljani, ki po sedmih krogih zasedajo zadnje mesto na lestvici, brez ene same osvojene točke. Trener novincev Dejan Djuranović se zaveda, da bo proti vročim Domžalam le stežka prekinil negativni niz: "Brez dvoma so Domžalčani, s katerimi zelo korektno sodelujemo in si delimo tudi stadion, izraziti favoriti. Igrajo odlično, toda mi jih želimo presenetiti. Želimo biti prvi, ki bi jim zabili gol ali zadržali 0:0 in jim odščipnili prvi točki. Za želeni dosežek bomo potrebovali popolno tekmo, hkrati pa bodo morali biti nasprotniki malce slabše razpoloženi."

Obračun bo poseben še iz enega razloga, Radomljani in Domžalčani izjemno tesno sodelujejo tudi pri kadrovanju, na posodi pri trenutno zadnjeuvrščeni ekipi so iz Domžal Vuk, Balkovec in Rems, za občinskega tekmeca pa so pred prihodom v Radomlje igrali Balažič, Cerar in Seferović. "Tako velike razlike, kot jo kaže trenutna lestvica, med ekipama zagotovo ni. Seveda vse kaže na to, da bi morali zmagati mi, ampak takšne tekme so zgodovinsko gledano najbolj negotove. Radomljam v določeni meri pomagamo s svojimi igralci in tudi infrastrukturo, gre za lokalni obračun in za zgodovinski prvi občinski derbi," je pred tekmo razglabljal trener Domžal Luka Elsner in dodal: "Zelo pazljivo se lotevamo te tekme, saj se zavedamo, da imajo tudi Radomlje svoje odlike. Znotraj posameznih tekem so imele velikokrat obdobja, ko so pokazale visoko raven nogometa. Na takšnih obračunih se stvari velikokrat obrnejo v smer nefavorizirane ekipe. Od igralcev zahtevamo pristop, ki bo prinesel zmago, to nam bo uspelo le s stoodstotno osredotočenostjo."