© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.09.2014 08:40:06

Mladostniška igrivost ali italijanska taktika?

Grega Wernig

Štiri zmage in remi so zabeležili Celjani v zadnjih petih tekmah ter veljajo za eno izmed najbolj vročih ekip v prvi ligi. Danes ob 16. uri jih čaka obračun v Novi Gorici.

Varovanci Simona Rožmana tako na gostovanje v Novo Gorico odhajajo dobro razpoloženi, njihova samozavest je na zelo visoki ravni. Slika v taboru Goričanov je popolnoma drugačna, čeprav so pred sezono izgubili nekaj pomembnih členov, si Primorci zagotovo niso mislili, da bodo po sedmih krogih prve lige zasedali skromno osmo mesto s še bolj skromnimi štirimi osvojenimi točkami.

A vrtnice so prepričane, da bodo kmalu začele bolj redno zbirati točke, reprezentančni premor so izkoristile za igranje prijateljskih tekem, z dvema zmagama nad Istro in italijanskim četrtoligašem Krasom, pri čemer niso prejele zadetka, so si vsaj malce dvignile samozavest.

Pred nekaj dnevi so se Goričani okrepili tudi s štirimi novimi nogometaši in Luigi Apolloni ima zdaj dokončno sestavljen igralski mozaik za jesenski del sezone. Simon Rožman ima za razliko od svojega italijanskega trenerskega kolega zelo dobro utečen stroj, njegovi mladi varovanci igrajo za oko zelo lep, atraktiven in napadalen nogomet, zdi se, da se na zelenici pravzaprav bolj kot kaj drugega igrajo.

Celjski trener lahko ob igri njegovega moštva zares uživa, nekoliko glavobola mu povzroča le poškodba odličnega Gregorja Bajdeta, toda tudi brez njega bodo Štajerci zelo nevarni. Zanimivo bo videti, kateri strateg bo bolj uspešen oziroma kateri slog igre bo zmagal. Se bodo treh točk veselili mladostniško igrivi Celjani ali bodo drugo zmago v sezoni zabeležili Goričani, ki veliko bolj stavijo na trdno obrambo, na taktično, italijansko igro?