© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
13.09.2014 20:19:14

Kanarčki uspešni v Velenju

Arsen Perić

Nogometaši Rudarja so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije na svojem igrišču izgubili proti Luki Koper z 2:3 (1:2).

V Velenju sta se pomerili ekipi, ki sta imeli po tri zmage in štiri poraze. Malce boljši niz izidov na zadnjih tekmah je imel Rudar, ki je Koprčane pričakal z dvema zaporednima zmagama. A to na igrišču ni štelo. Gosti z Obale so odnesli ves plen in so zdaj sami na šestem mestu prvenstvene lestvice.

Velenjčani so se hitro veselili vodstva, saj je Senad Jahić že v deseti minuti izvrstno izvedel prosti strel s 25 metrov ter tako kaznoval Denisa Halilovića za prekršek nad njim.

Koprčani so izenačili 14 minut pozneje, potem ko je Ivica Guberac s prostega strela poslal dolgo žogo v sredino, kjer se je najbolje znašel Žibert. V 30. minuti je Elvedin Džinić, ki je pred dnevi okrepil Rudar, močno sprožil od daleč, a je bil Božidar Radošević pripravljen.

V 33. minuti so Koprčani po treh zaporednih udarcih iz kota povedli, potem ko je Guberac žogo poslal pred vrata, kjer je bil najvišji Damir Hadžić. Ob koncu polčasa so spet rahlo pritisnili domači, a brez večjega uspeha.

V uvodu drugega polčasa je sprva Halilović s strelom z roba kazenskega prostora namučil Matjaža Rozmana, ki je žogo poslal v kot. Tudi v nadaljevanju je bil Koper konkretnejši, v 68. minuti je zapravil novo lepo priložnost, ko je po prodoru do strela prišel Matej Pučko, a žogo poslal mimo leve vratnice.

Zato pa je bil natančnejši Jaka Štromajer dve minuti zatem. Odločil se je za strel s 25 metrov, žoga je zadela še Džinića in presenetila Rozmana za 3:1. V 86. minuti se je v lepi priložnosti še enkrat znašel še Pučko, Rozman pa je bil zanesljiv. Tik pred koncem tekme je poraz ublažil Džinić, potem ko je zadel po podaji Maria Babića.

Rudar bo v 9. krogu prihodnjo soboto gostoval v Celju, Koper pa bo gostil Maribor.

Rudar - Luka Koper 2:3 (1:2)

Stadion ob jezeru, gledalcev 350, sodniki: Vinčić, Šinkovec (oba Maribor) in Benc (Rače).
Strelci: 1:0 Jahić (10.), 1:1 Žibert (24.), 1:2 Hadžić (33.), 1:3 Štromajer (70.), 2:3 Džinić (90.).
RUDAR: Rozman, Firer, Črnčič, Kocić, Jelić (od 78. Rošer), Jahić, Tolimir (od 60. Babić), Klinar (od 72. Dedić), Džinić, Radujko, Knezović.
LUKA KOPER: Radošević, Gregorič, Guberac, Žibert (od 84. Delić), Ivetić, Halilović, Štulac, Črnigoj (od 69. Srečković), Hadžić, Štromajer (od 88. Mitrović), Pučko.
Rumeni kartoni: /.
Rdeči karton: /.