© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
13.09.2014 18:18:36

Vijoličasti brez večjih težav

Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Maribora so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krko z 2:0 (2:0).

Državni prvaki so z odliko opravili generalko pred sredinim srečanjem lige prvakov proti Sportingu. Krka ni bila dorasel tekmec, ogledniki iz Lizbone pa so se lahko prepričali v kakovost 18-letnega Luke Zahovića. Ta je v prvem polčasu z dvema goloma odločil tekmo.

Mariborčani so pritisnili že od prve minute, Novomeščani so redko prešli polovico igrišča. Goste je moral večkrat reševati Tomislav Pelin, v 22. minuti pa je bil nemočen. Dare Vršič je izvedel kot z desne strani, Zahović pa se je odlično znašel v kazenskem prostoru in žogo z glavo poslal mimo gostujočega vratarja.

Po zadteku se je igra nekoliko umirila, gostje so lažje zadihali in prišli do dveh strelov. Najprej je v 28. Minuti Josip Fuček streljal mimo gola, štiri minute pozneje se je z roba kazenskega prostora odločil Marin Perić, a je tudi njegova žoga končala mimo gola.

V 39. minuti so domači povišali vodstvo. Sintayehu Sallalich je odlično podal v gostujoči kazenski prostor, kjer je Zahović preigral dva igralca ter neubranljivo zadel v levi zgornji kot Krkinih vrat.

V 48. minuti se je Zahović spet znašel v priložnosti, bil je sam pred Pelinom, ki pa je njegov strel obranil. Gostje so si ustvarili še dve priložnosti, a sta bila Jaka Ihbeisheh in Tomislav Jurić nenatančna. V 66. minuti so domači zahtevali enajstmetrovko, saj so menili, da je Vinko Buden igral z roko.

Tri minute pozneje se je gledalcem predstavil izraelski napadalec David Biton, ti pa so do konca tekme videli še nekaj priložnosti. V 87. minuti je Pelin po strelu Arghusa žogo preusmeril v prečko, v zadnjih trenutkih pa je končno še Jasmin Handanović imel priložnost za posredovanje, ko je obranil strel Perića.

Maribor bo v 9. krogu prihodnjo soboto gostoval v Kopru, Krka pa bo dan pozneje gostila Radomlje.

Maribor - Krka 2:0 (2:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 1500, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Bezjak (Gorišnica) in Skok (Kidričevo).
Strelec: 1:0 Zahović (22.), 2:0 Zahović (38.).
MARIBOR: Handanović, Mejač, Rajčević, Arghus, Viler, Sallalich, Filipović (od 83. Mertelj), Vršič, Bohar, Tavares (od 69. Biton), Zahović (od 74. Mendy).
KRKA: Pelin, Žugelj (od 46. Vučkić), Žižić, Fuček, Jurič (od 77. Dežmar), Wellbeck, Kastrevec, Rašič, Ihbeisheh (od 62. Šaban), Buden, Perić.
Rumeni kartoni: Arghus; Žižić, Buden, Šaban.
Rdeči karton: /.