© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
13.09.2014 18:12:07

Razburljivo, a brez zmagovalca

Nikola Miljković

Novogoričani in Celjani so se v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Pred očmi selektorja Srečka Katanca sta ekipi uprizorili kar všečno predstavo, ki se je končala z delitvijo točk.

Novogoričani so že v drugi minuti imeli prvo lepo priložnost na tekmi, ko je Matija Širok podal z desne strani, Dejan Žigon je nato žogo oddal do Deniltona Venturima Juniorja, ki je z roba kazenskega prostora zatresel prečko. Štiri minute pozneje pa so Celjani povedli. Širok je v kazenskem prostoru zrušil Benjamina Verbiča, Valon Ahmedi pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen.

Primorci so izenačili v 22. minuti, ko je prodrl Ezekiel Isoken Henty, podal v prazen prostor, kamor je pritekel Žigon in z nizkim strelom ugnal vratarja Matica Kotnika. Do konca polčasa gledalci niso več videli prave priložnosti, neuspešno sta poskusila le še Anej Lovrečič na celjski ter Žigon na goriški strani.

Uvod drugega polčasa je bil spet zelo razburljiv, streli proti enim in drugim vratom so si sledili v hitrem ritmu, najnevarneje pa je bilo v 59. minuti, ko se je Venturim sam znašel pred celjskim vratarjem, a je bil slednji uspešnejši. Sledilo je obdobje brez zrelih priložnosti, šele v 89. minuti je Marshal Johnson sprožil nov strel, ki pa je bil nenatančen, tako kot tisti Tilna Klemenčiča v sodniškem dodatku.

Gorica bo v 9. krogu prihodnjo soboto gostovala pri Zavrču, Celje pa bo gostilo Rudar.

Gorica - Celje 1:1 (1:1)

Športni park, gledalcev 400, sodniki: Žganec (Ljubljana), Mikača (Višnja Gora) in Švarc (Ivančna Gorica).
Strelca: 0:1 Ahmedi (6./11 m), 1:1 Žigon (22.).
GORICA: Simčič, Enow, Modolo, Širok, Majcen (od 64. Makinwa), Žigon (od 80. Džuzdanović), Pasqualini, Henty, Vanin, Venturim (od 71. Innocenti), Johnson.
MARIBOR: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Klemenčič, Verbič, Ahmedi, Omoregie (od 74. Žurej), Žitko, Lovrečič (od 77. Gobec), Oršić, Vidmajer.
Rumeni kartoni: Žigon, Innocenti; Klemenčič, Žitko, Vrhovec, Ahmedi.
Rdeči karton: /.