© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
13.09.2014 22:30:38

V drugem polčasu do treh točk

Nikola Miljković

Nogometaši Olimpije so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč z 2:0 (0:0).

Olimpija še naprej ne pozna poraza, nocoj je v Stožicah z dobrim drugim polčasom strla odpor Zavrča, ki je doživel tretji poraz, in skočila na drugo mesto prvenstvene lestvice. Z odigrano tekmo manj za vodilnimi Domžalami zaostaja za sedem točk, Zavrč na četrtem pa še dve več.

V uvodnih minutah so boljši vtis pustili gosti iz Zavrča, ki so izpeljali kar nekaj nevarnih napadov, a brez pravega učinka. Na drugi strani so navijači dvakrat zahtevali najstrožjo kazen, najprej zaradi igranja z roko, v 22. minuti pa zaradi padca Nika Kapuna v kazenskem prostoru. glavni delivec pravice Matej Jug je bil obakrat drugačnega mnenja.

Haložani so bili tudi v nadaljevanju konkretnejši pri zaključevanju akcij, imeli več strelov proti golu, a Aleksander Šeliga je vedno dobro posredoval. Na drugi strani je Olimpija, ki je prevladovala v posesti žoge, prvič resneje zagrozila v 36. minuti, ko je po strelu Andraža Šporarja dobro posredoval Marko Ranilović.

Ta je dobil dvoboj s Šporarjem tudi v 54. minuti po novem dobrem poskusu mladega ljubljanskega napadalca. Olimpija je bila v tem delu igre boljši tekmec, pritiskala in v 56. minuti tudi prišla do vodstva. Nik Kapun je malce izven kazenskega prostora poiskal mesto za strel, sprožil, žoga se je od enega gostujočih branilcev malce odbila in presenetila Ranilovića.

Dobrih deset minut pozneje se je napadalna igra domačih znova obrestovala. Andraž Šporar je po levi strani prišel v kazenski prostor, sprožil, Toni Datković pa je v želji po blokiranju strela žogo nerodno zadel in jo spravil za hrbet lastnega vratarja za 2:0.

Po zadetku je najprej pri gostih nevarno meril Jure Matjašič, na drugi strani pa je moral Ranilović znova posredovati v 81. minuti, ko je od daleč sprožil Nik Omladič.

Olimpija bo v 9. krogu prihodnjo soboto gostovala v Domžalah, Zavrč pa bo gostil Gorico.

Olimpija - Zavrč 2:0 (0:0)

Stadion Stožice, gledalcev 400, sodniki: Jug (Tolmin), Žunić (Kranj) in Bensa (Kojsko).
Strelca: 1:0 Kapun (56.), 2:0 Datković (67./avtogol).
OLIMPIJA: Šeliga, Delamea Mlinar, Bajrić, Mitrović, Jović, Zajc (od 80. Božič), Matić, Kapun, Valenčič (od 59. Burgić), Omladič, Šporar (od 89. Fink).
ZAVRČ: Ranilović, Cvek, Roškar, Šafarić, Datković, Dugolin (od 82. Dedić), Kristić, Matjašič, Brdar (od 64. Antolek), Kelenc (od 61. Polić), Kresinger.
Rumeni kartoni: Delamea Mlinar, Šeliga; Cvek.
Rdeči karton: /.