© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
20.07.2014 22:00:43

Kampl kot Balotelli

Red Bull Salzburg

Salzburg je odigral uvodno tekmo v sezoni 2014/15 in se poigral s tekmecem. Z nasprotnikom, s katerim naj bi se boril za naslov prvaka ...

Rdeči biki so v Mozartovem mestu nebogljenemu Rapidu zabili kar šest golov, pomemben delež je prispeval tudi slovenski reprezentančni nogometaš Kevin Kampl. In pokazal mišice, ko je zapečatil zmago s 6:1.

Kamplove mišice sicer niso tako osupljive kot tiste, s katerimi se »hvali« napadalec Milana Mario Balotelli. Prav Italijana je posnemal v Nemčiji rojeni zvezdnik, ki je v Salzburgu ostal kljub temu, da so ga želeli številni drugi klubi.

misicnjak vszi
vszi

A v upravi rdečih bikov se še kako zavedajo, česa je sposoben Kampl, ker je njihov glavni cilj za novo sezono preboj v elitno ligo prvakov, je logično, da so ga zadržali. In z njim celo podaljšali pogodbo, ki po novem velja vse do leta 2019.

»Težko bi si želeli kaj več,« se je po strelskih vajah Salzburžanov smejalo njihovemu trenerju Adiju Hütterju. Za slednjega je bila to šele prva tekma na klopi, na kateri je zamenjal Rogerja Schmidta, in zdi se, da bodo v »mestu soli« hitro pozabili na Nemca, novega trenerja Bayerja iz Leverkusna.

Če se je Kamplu po tekmi smejalo, je Robert Berić skupaj s soigralci nazaj v prestolnico odšel sklonjene glave. No, čeprav nekdanji nogometaš Sturma niti ni bil med glavnimi krivci za polom. Večji del tekme je namreč presedel na klopi za rezerve, trener Zoran Barišić ga je v igro poslal šele v 75. minuti.

Gola sicer ni zabil on, v 92. minuti je mrežo Salzburga iz enajstmetrovke zatresel Steffen Hofmann in se podpisal pod častni zadetek zeleno-belih. »Če bi izkoristili priložnosti, ki smo jih imeli, poraz ne bi bil tako visok. Dejstvo pa je, da nismo igrali ravno najbolje ... A to je bila šele prva tekma. Zdaj se moramo pobrati in poskrbeti, da bo nadaljevanje precej boljše,« je mrk Dunajčanov v Salzburgu opisal Barišić.

Kampl sicer ni bil edini Slovenec, ki se je izkazal v prvem krogu avstrijskega državnega prvenstva. Tadej Trdina je prispeval velik delež k temu, da je WAC slavil drugo najvišjo zmago preteklega konca tedna.

Nekdanji nogometaš Grödiga je sodeloval pri polovici vseh golov svojega kluba. Pri prvem je podal soigralcu, drugega je z glavo zabil kar sam. Slovenjgradčan, ki je star šele 26 let, si torej boljšega debija v dresu novega kluba ne bi mogel želeti. »Pripeljali smo ga, ker smo vedeli, česa je sposoben. Res sem vedel, da je že uvodoma pokazal, da bo za nas okrepitev v pravem pomenu besede,« je bil s Slovenčevim prispevkom zadovoljen trener WAC-a Dietmar Kühbauer.