© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
20.07.2014 21:38:19

Še vedno mu grozijo s smrtjo

vszi

Branilec kolumbijske izbrane vrste Camilo Zuniga je v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Braziliji neprevidno naletel na domačega zvezdnika Neymarja.

Dvaindvajsetletni ljubljenec brazilskih navijačev je utrpel zlom tretjega vretenca in njegovih nastopov na mundialu je bilo takrat konec.

S tem si je Zuniga seveda nakopal gnev brazilskih navijačev, ki so mu po dogodku grozili tako prek spletne pošte kot tudi prek telefona.

Članu Napolija prav gotovo ni (bilo) lahko, med omenjenimi grožnjami so bile tudi tiste najbolj grozne - s smrtjo. Čeprav je večkrat javno povedal, da njegov prekršek ni bil nameren ter da niti po naključju ni želel poškodovati tekmeca, mu to ni kaj dosti pomagalo. Zaradi vseh groženj se je seveda zbal za svojo varnost in je moral najeti telesne stražarje.

Nogometašev oče je potrdil, da sinu še vedno grozijo in ob tem izrazil upanje, da se bodo razjarjeni navijači kmalu umirili. "Prek telefona in elektronske pošte smo dobili veliko grdih komentarjev in groženj. Gre za nora in prostaška sporočila. Kot starš sem zelo zaskrbljen, vendar ne samo za Camila, temveč tudi za njegovi ženo in hčer. Upam, da se bo prah kmalu polegel in da bomo vsi lahko normalno nadaljevali s svojim življenjem," je povedal Zuniga starejši, in nadaljeval: "Neymar mu je že oprostil, moj fant ni bil kriv. On ni nasilen in tudi v preteklosti nikoli ni bil znan po grdih prekrških. Kar se je zgodilo Neymarju, se lahko zgodi vsakemu igralcu, poškodbe so enostavno del nogometa."

Vsi vemo, kako se je končala brazilska zgodba na domačem mundialu. Katastrofa proti Nemčiji (1:7) in v manjši meri tudi poraz z Nizozemsko (0:3) sta pustila globoke sledi, ki jih je nemogoče izbrisati. In tudi to je eden od razlogov, da navijači ne morejo umiriti svojih čustev. Vendar pa se res nima smisla spravljati na človeka, ki vendarle nikakor ne more biti kriv za vse slabo, kar se jim je zgodilo.