© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
19.07.2014 19:10:47

Olimpija suverena proti Krki

Grega Wernig

Nogometaši Olimpije so zelo uspešno opravili z uvodnim krogom, na premieri so s 3:1 premagali Krko.

Ljubljančani so se prvič predstavili v novi opremi športnega proizvajalca Nike, a na žalost je bila podoba na tribunah bolj klavrna, tako da je svoje ljubimce v novih dresih videlo le okrog 400 ljudi.

OLIMPIJA - KRKA 3:1 (2:1)

Ljubljana - Stadion Stožice. 400 gledalcev. Glavni sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik).
Strelci: 1:0 Šporar (10), 1:1 Šaban (39), 2:1 Omladič (45), 3:1 Rodić (69)
OLIMPIJA: Šeliga, Jović, Mitrović, Delamea Mlinar, Bajrić, Omladić, Kapun, Matić, Valenčič (od 63. Vukčević), Šporar (od 83. Đurković), Rodić (od 77. Burgić). Trener: Darko Karapetrović.
KRKA: Obradović, Dežmar, Diallo, Žugelj, Jurić, Carević, Perić (od 68. Ihbeisheh), Novosel (od 62. Kastrevec), Fuček (od 77. Kramarič), Šaban. Trener: Miloš Rus.
Rumeni kartoni: Kapun (24), Delamea Mlinar (58), Rodić (73); Kastrevec (76)
Rdeči kartoni: -
Kljub temu pa tisti peščici, ki se je odločila sobotno vroče popoldne preživeti v Stožicah, zagotovo ni bilo žal. Olimpija je prikazala zelo všečno predstavo, zabila tri zadetke in nakazala, da bo v letošnji sezoni veliko bolj nevarna kot v prejšnji, ki jo je zaključila na zanje zares zelo skromnem sedmem mestu.

Domači so v tekmo krenili zelo napadalno, kar se jim je obrestovalo že v 10. minuti. Po napaki Krkine obrambe je do žoge prišel povratnik po poškodbi Andraž Šporar, preigral Dialloja in neubranljivo zadel za vodstvo z 1:0.

Olimpija je nadaljevala s pritiskom, lepe akcije so se nizale ena za drugo, v priložnostih so se znašli Mlinar Delamea, Kapun, Rodić in Jović, vendar se gostujoči vratar Matko Obradović ni pustil premagati. Nato pa šok, nogometaši Krke so iz praktično prve nevarne priložnosti prišli do izenačenja. Neodločnost Olimpijine obrambe je izkoristil Martin Šaban in premagal domačega kapetana Aleksandra Šeligo.

Izenačujoč zadetek pa zmaje ni vrgel iz tira. Še pred koncem prvega polčasa so znova prišli do vodstva. Tekla je prva minuta sodnikovega podaljška, ko je Olimpija dobila prosti strel na oddaljenosti nekje 20 metrov. Idealen položaj za mojstra prostih strelov Nika Omladiča, ki je še enkrat dokazal, da mu v tej prvini igre ni enakega pri Olimpiji. Odlično je izvedel prosti strel in Obradović je bil še drugič premagan.

Drugi polčas je bil veliko manj živahen kot prvi, zeleno-beli pa so imeli še vedno vso dogajanje pod kontrolo. V 69. minuti so preko Aleksandra Rodića, ki je v zadetek spremenil odličen predložek Darijana Matića, zadeli še tretjič in tako dokončno odločili vprašanje zmagovalca.