© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
11.07.2014 11:10:25

Kje je bila gol tehnologija?

Reuters

Polfinalni obračun svetovnega prvenstva med Argentino in Nizozemsko so odločili streli z bele točke, po katerih so se zmage veselili gavči in za nagrado napredovali v finale.

Po dvoboju je nizozemski selektor Louis van Gaal povedal, da je imel težave pri izbiri igralcev, ki bodo streljali prvo enajstmetrovko. Dva izmed njih sta namreč zavrnila možnost, da bi se prva pomerila iz oči v oči z argentinskim vratarjem Sergiom Romerom.

Tako je odgovornost prevzel Ron Vlaar. Postavnemu branilcu ni uspelo zadeti, Romero je njegov strel odbil in se začel veseliti svoje obrambe. Na drugi strani so Nizozemci vknjižili prvo ničlo. Vendar pa je zdaj v javnost pricurljal posnetek, ki je pokazal, da se je žoga po Romerovi obrambi zaradi rotacije odkotalila nazaj proti vratom. Če so nam na začetku prvenstva večkrat pokazali, kako deluje gol tehnologija, ko to sploh ni bilo potrebno, gledalci tokrat nismo bili deležni tovrstnega posnetka. Ali je žoga pri dotičnem dogodku prečkala golovo črto, moramo tako presoditi sami.

Vlaar je žogo spremljal in očitno videl, kje se je ustavila. Po njegovi reakciji sodeč pa ni prečkala golove črte.