© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
11.07.2014 09:35:35

Poraz na zadnji preizkušnji

Drago Wernig-TAKA

Aktualni državni prvaki, nogometaši Maribora, so odigrali še zadnjo prijateljsko tekmo pred odhodom v Mostar, kjer se bodo v torek v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerili z Zrinjskim. V Ljudski vrt je prišla ukrajinska ekipa Karpaty iz Lvova na čelu z občasnim reprezentantom Gregorjem Balažicem. V dokaj izenačeni tekmi so se na koncu uspeha z 2:1 veselili Ukrajinci.

Vijoličasti sicer tekme niso začeli v tisti čisto udarni enajsterici, vseeno pa je strateg Ante Šimundža na igrišče poslal zelo močno zasedbo. V prvi postavi so se tako znašli Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Filipović, Dervišević, Vršič, Ibraimi, Tavares in Fajić (v nadaljevanju so priložnost dobili še Mertelj, Bohar, Mendy, Mejač, Črnic in Živko).

Gledalci v Ljudskem vrtu so lahko spremljali zelo zanimivo predstavo, v kateri ni bilo čutiti, da gre za prijateljsko tekmo. Obe ekipi sta si zelo želeli zmage, videli smo trd, taktičen obračun, v katerem je bilo tudi nekaj dokaj ostrih prekrškov, končna zmaga Karpatyja pa je posledica predvsem dveh napak v vijoličasti zadnji vrsti, kar je Ukrajincem omogočilo dva lahka zadetka. Pri prvem je slabo posredoval Aleksander Rajčević, ki žoge ni uspel dobro izbiti, do nje je prišel Holodlok in jo s petih metrov pospravil v mrežo za vodstvo z 1:0, pri drugem pa je povsem zaspala celotna mariborska obramba in po predložku iz kota je povsem sam v kazenskem prostoru ostal Pučkovski, ki mu ni bilo težko z glavo postaviti končnega izida 2:1. Maribor je po prvem golu Karpatyja sicer prišel do izenačenja, po predložku iz kota je žoga po pravem »glavometu« prišla do Šulerja, ki je uspel premagati Iljuščenkova, a kot rečeno, še ena napaka vijoličastih je omogočila Karpatyju novo vodstvo, ki ga je uspel zadržati do konca. Poraz na prijateljski tekmi z enajstouvrščeno ekipo iz lanskega ukrajinskega prvenstva ne boli, a je vsekakor dober opomin Mariborčanom, da se v Evropi vsaka napaka kaznuje.

Omenimo še, da je prvo prijateljsko tekmo odigrala tudi druga ekipa Maribora, ki bo v letošnji sezoni nastopala v 3. SNL sever, in sicer je z 0:1 izgubila z bosanskim prvoligašem Slobodo iz Tuzle.