© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
10.07.2014 16:04:00

Mandžukić da, Oblak še ne

Hrvaški napadalec Mario Mandžukić je tudi uradno postal član Atletica iz Madrida, vse oči pa so zdaj uprte v Jana Oblaka. Po pisanju mehiških medijev naj bi se aktualni španski prvaki na koncu vendarle odločili za njihovega junaka Guillerma Ochoo.

Kar se je v zadnjih nekaj dneh napovedovalo in kuhalo, je danes postalo uradno: 28-letni hrvaški napadalec Mario Mandžukić je postal novopečeni član Atletic iz Madrida. Podpisal je štiriletno pogodbo, prestop pa naj bi bil vreden 22 milijonov evrov. "Tako vesel sem, da sem lahko danes tukaj. Podrobno sem spremljal igre Atletica in moram priznati, da mi njihov slog igre na čelu s trenerjem Diegom Simeonejem izredno ustrezata," je ob podpisu pogodbe povedal Mandžukić, ki bo zapolnil praznino, ki jo je po odhodu k Chelseaju pustil Diego Costa.

Caminero: Marijo je rojen zmagovalec

Mandžukić je svojo pot začel pri Dinamu iz Zagreba, nato pa ga je pot zanesla v Nemčijo, najprej k Wolfsburgu, zadnji dve sezoni pa je preživel pri Bayernu, za katerega je dosegel 47 zadetkov. "Mario je nogometaš, kakršnega smo si želeli v klubu. Je fizično izredno dobro grajen in ima odličen strel. Mislim, da se bo odlično ujel z napadalno usmerjenimi soigralci. Mario je rojen zmagovalec, želi si osvajati lovorike," mu je dobrodošlico zaželel športni direktor kluba Jose Luis Perez Caminero.

Kaj bo z Oblakom?

Pri Atleticu so zdaj vse oči usmerjene v prihod novega vratarja, ki bo zamenjal mladega Belgijca Thibauta Courtoisa. Ko je že vse kazalo, da bo med vratnici stopil Jan Oblak, so se zdaj stvari nekoliko zapletle. Mehiški mediji so sprožili tudi namigovanja, da bi se utegnil Atletico namesto Oblaka, ki ima odkupno klavzulo 16 milijonov evrov, odločiti za Guillerma Ochoo, ki mu je pri francoskem Ajaccioju potekla pogodba in je trenutno prost igralec.