© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
10.07.2014 11:31:01

Eni so že, drugi verjamejo, da bodo

Če so Koprčani na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa z visoko zmago v Nikšiću dosegli namen in si že zagotovili napredovanje, smo od Velenjčanov vsekakor pričakovali več kot zgolj domači remi z Lacijem, toda Jernej Javornik in njegovi varovanci v Albaniji gotovi niso brez možnosti.

Na Bonifiki kakopak niso navdušeni zaradi prahu, ki se dviga okrog dvoboja v Nikšiću, a hkrati zagotavljajo, da se s tem ne obremenjujejo in da imajo čisto vest. Da so veliko boljša ekipa od Čelika, si bodo prizadevali dokazati tudi drevi, ko se bodo prvič v novi sezoni predstavili pred svojimi navijači.

Rodolfo Vanoli kljub vsemu opozarja: "Ne smemo se veseliti prezgodaj. Čeprav je prednost visoka in sem skoraj prepričan, da je ne moremo zapraviti, previdnost ni nikoli odveč. V tekmo moramo vstopiti skromno in ponižno. S takšnim pristopom smo v Nikšiću zmagali in želim si, da bi se že po prvem polčasu lahko veselili."

Kapetan Ivica Guberac je nekoliko bolj "predrzen": "Čeprav moramo odigrati dve tekmi, menim, da se že lahko pripravljamo na dvoboj z Nefčijem v drugem kvalifikacijskem krogu. Smo kakovostnejša ekipa od Čelika in verjamem, da bomo to dokazali tudi na Bonifiki, vendar je kot na dlani, da moramo biti resni in odgovorni."

Kanarčki so torej mirni. V veliko manjši meri pa to velja za Velenjčane, ki so včeraj zgodaj popoldne z brniškega letališča odpotovali v Albanijo in sinoči preizkusili igralno površino na prizorišču današnjega obračuna v mestu Lac. "Popolnoma jasno je, kaj moramo storiti. Če želimo napredovati, kar je nedvomno naša velika želja, moramo doseči zadetek in temu primerno se bomo na igrišču tudi postavili. Toda to nikakor ne pomeni, da se bomo brezglavo zaleteli v napad. Tega si ne smemo privoščiti, poleg tega ne smemo prezreti, da bodo gostitelji močnejši za dva igralca, ki ju v Celju ni bilo, oba sta med glavnimi nosilci ekipe. A tudi mi bomo močnejši," pravi Jernej Javornik, ki bo znova lahko računal na kapetana Rusmina Dedića, ki bo zaigral v zvezni vrsti, na sredini igrišča bodo knapi močnejši za Daliborja Radujka, nastop Nemanje Stjepanovića je vprašljiv.
"Zelo dobro se zavedamo, da je pred nami nadvse zahtevna naloga. Igrišče je majhno, kar nam ne ustreza, tudi vremenske razmere ne bodo prijetne, napovedanih je 29 stopinj Celzija, ampak to seveda v ničemer ne spreminja naših ciljev," je nadaljeval trener Rudarja in razkril, da ima pred obračunom v Albaniji dober občutek: "V ekipi je zaznati pozitivno živčnost, ki je v pričakovanju tovrstnih preizkušenj nujno potrebna. Res verjamem, da bomo na želeni ravni, da bomo igrali, kot znamo, in da se bomo na koncu veselili."

V Areni Petrol je bil usoden drugi polčas, ko so tekmeci, ki se doslej še niso veselili zmage na mednarodnem prizorišču, zatresli mrežo in si zagotovili odlično izhodišče za današnjo tekmo. "Seveda sem si ogledal posnetek in dogajanja podrobno analiziral in lahko rečem, da niti nismo igrali tako zelo slabo. Morda sem se s kritično oceno takoj po tekmi nekoliko prenaglil. Pripravili smo si nekaj obetavnih situacij, a nam je zmanjkala natančna zadnja podaja, kar je bila bržkone posledica pomanjkanja svežine. Kljub vsemu smo še vedno v zaključnem delu priprav, utrujenost je še vedno prisotna, kar vpliva na kakovost igre. Verjamem, da je stanje zdaj že precej boljše in da bo temu primeren tudi razplet," je odločen Jernej Javornik.
Edini razplet, ki bi zadovoljil velenjske apetite, bi bil kajpada zmaga ali remi z več kot enim doseženim golom, kar bi pomenilo, da bi se v drugem krogu kvalifikacij pridružili Kopru. Zakaj pa ne, mar ne?