© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
10.07.2014 08:58:27

Sušić ostaja na klopi BiH

Arsen Perić

Bosanska reprezentanca še ne bo dobila novega selektorja, tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 jo bo vodil Safet Sušić.

Čeprav so nekateri mediji že iskali zamenjavo zanj, bo Safet Sušić vendarle še naprej sedel na klopi reprezentance Bosne in Hercegovine. S slednjo je lani dosegel zgodovinski uspeh, ko jo je popeljal na letošnje svetovno prvenstvo, toda v Braziliji predstave niso bile takšne, kot so jih pričakovali navijači. Slovo po treh tekmah je dalo slutiti, da se bo poslovil tudi Sušić, toda ko so se glave umirile, se je izkušeni strokovnjak z zvezo dogovoril za podaljšanje sodelovanja, ki bo trajalo še najmanj dve leti.

"Dobil sem podporo članov nadzornega odbora, skupaj smo se odločili, da bomo nadaljevali s sodelovanjem. Že večkrat sem poudaril, da bom nekoč s težkim srcem zapustil to reprezentanco, toda trenutek za to še ni pravi. Naš naslednji cilj je jasen, v ciklu, ki je pred nami, se želimo izkazati še bolj, kot smo se v prejšnjem," je po podaljšanju pogodbe povedal nekdanji vezist Paris Saint Germaina, ki ga v kvalifikacijah za Euro 2016 čakajo Belgija, Izrael, Wales, Ciper in Andora.