© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
10.07.2014 22:21:50

Koprčani potrdili napredovanje

Grega Wernig

Nogometaši Luke Kopra so bili tudi na povratni tekmi boljši ob Čelika iz Nikšića (4:0) in se s skupnim izidom 9:0 brez težav uvrstili v drugi krog kvalifikacij za ligo Europa.

V zadnji dneh je bilo precej govora o prvem obračunu v Nikšiću. Delno zaradi visokega poraza črnogorskega predstavnika na prvi kvalifikacijski tekmi, še bolj pa je bodel v oči način, na katerega so gostitelji izgubili.

Luka Koper - Čelik 4:0 (2:0)

Koper - stadion Bonifika. 400 gledalcev. Sodniki: Žabčenko, Plužnik in Andrejev (vsi Ukrajina).
Strelci: 1:0 Štromajer (10), 2:0 Galešić (17/11 m), 3:0 Pučko (90), 4:0 Galešić (93).Luka Koper: Radošević, Gregorič, Blažič, Guberac, Halilović, Ivetić, Črnigoj, Palčič (od 52. Pučko), Ćovilo (od 52. Štulac), Galešić, Štromajer (od 89. Žibert).
Čelik: Giljen, Vuković, Bubanja (od 81. Nikolić), Bulatović (od 17. Delibašić), Vidakanić, Kalezić, Adrović, Ivanović (od 90. Vujović), Brnović, Djalac, Prtenjak.
Rumena kartona: Ćovilo; Vidakanić.
Rdeč karton: Giljen (14).

Podobna zgodba se je odvijala tudi v Kopru, kjer gostje v 90 minutah niso niti enkrat ogrozili vrata domače ekipe. Koprčani so bili na drugi strani precej nevarnejši, prvi zadetek na srečanju je v deseti minuti dosegel Jaka Štromajer, Čelik pa je štiri minute kasneje ostal celo brez enega igralca na igrišču. Takrat je bil namreč izključen vratar gostov Vladan Giljen, ki je storil prekršek za enajstmetrovko, uspešno pa jo je izvedel Goran Galešić in izid povišal na 2:0.

Mreži na stadionu Bonifika sta nato mirovali vse do zadnjih minut obračuna, tik pred iztekom devetdesete minute pa je bil uspešen Matej Pučko. Toda Koprčani so še naprej napadali in bili uspešni tudi v 93. minuti, ko je še svoj drugi zadetek na srečanju dosegel Galešić in postavil končni izid 4:0.

Primorce v 2. krogu kvalifikacij čaka Nefči iz Bakuja.
Galerija