© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
10.07.2014 19:40:11

Rudar se po loteriji poslavlja od Evrope

Nikola Miljković

Nogometaši velenjskega Rudarja so v zadnjih minutah rednega dela z zadetkom Mateja Eterovića uspeli izsiliti podaljške, nato pa so vendarle klonili po strelih z bele točke.

Čeprav se Laci letos ni prvič prebil v Evropo, je tokrat ne glede na vse odigral prvo mednarodno tekmo na svojem stadionu. Pred tem je gostoval v Durresu in Korceju, a ne glede na vse objekt za 4500 gledalcev včeraj ni bil nabito poln. Albanci
LACI 4 (1, 1, 0)
RUDAR 3 (1, 1, 0)

Lac - Stadion Lacija. 1500 gledalcev Glavni sodnik: Tamas Bognar (Madžarska).
Strelca: 1:0 Adeniye (58), 1:1 Eterović (93). Enajstmetrovke: Vucaj, Sheta in Adeniyi zadeli, Zefi, Teqja zgrešila za Laci; Kocić in Klinar zadela, Eterović, Knezović in Rošer zgrešili za Rudar.
LACI: Vujadinović, Ofoyen, Cela (od 46. Ndreca), Sheta, Sefa (od 46. Sefgjini), Vucaj, Nimani (od 82. Kastrati), Teqja, Zefi, Veliaj, Adeniyi. Trener: Stavri Nicaj.
RUDAR: Rozman, Klinar, Knezović, Dedić (od 81. Plesec), Jahić (od 58. Krefl), Tolimir, Radujko, Črnčič, Rošer, Firer (od 32. Kocić), Eterović. Trener: Jernej Javornik.
Rumeni kartoni: Adeniyi (31), Teqja (55), Nimani (74), Sefgjini (115); Črnčič (13), Radujko (95).
Rdeči kartoni: -
znajo povedati, da v tem kraju domujejo vročekrvni navijači, ki na največjih domačih derbijih pripravijo peklensko vzdušje, zato so gostje lahko bili veseli, da o kakšnem hudem pritisku s tribun tokrat ni bilo govora. Kljub temu pa so se varovanci Jerneja Javornika še kako zavedali, da jih ne čaka lahka naloga, tudi zaradi slabega izhodišča. Pred tednom dni so v Celju v zadnji minuti zakockali zmago, gol Seguna Adeniyija je marsikaj postavil na glavo. Če bi ostalo pri 1:0, bi Rudarju zadostoval že remi brez golov, tako jim včeraj ni preostalo drugega, kot da vsaj enkrat merijo v polno. V prvem polčasu niso, a tudi Laci se ni veselil, čeprav drži, da je v uvodnih 45 minutah sprožil več strelov kot gostje iz Slovenije, ki so sicer že po pol ure ostali brez Ivana Firerja.

Trije zgrešeni v seriji

Ko so igralci obeh ekip prišli z odmora, je bilo še vse odprto, toda kaj kmalu se je Javorniku že stemnilo pred očmi. Laci je namreč povedel, spet je bil trn v velenjski peti 21-letnik iz Nigerije, ki se je tako veselil še drugega zaporednega gola. Goste iz Slovenije je prejet dosežek kakopak šokiral, toda kljub temu se jim je uspelo pobrati. Redni del tekme se je že iztekel, domači navijači so že prešerno poskakovali po tribunah, ko je v 93. minuti Mate Eterović le našel pot za hrbet domačega vratarja Miroslava Vujadinovića. V polurnem podaljšku gledalci niso videli zadetkov, sledile so torej enajstmetrovke. Streli z bele točke so se za Rudar začele slabo, Eteroviću je prvi poskus vratar Vujadinović ubranil, toda na njegovo srečo je zgrešil tudi Alfred Zefi, izkazal se je Matjaž Rozman. Tudi Ivan Knezović v drugi seriji ni znal premagati Vujadinovića, je pa zadel domači kapetan Erjon Vucaj in Laci se je znašel v prednosti. Loterija se je v pekel začela spreminjati, ko je Vujadinović zaustavil še Uroša Rošerja, Rudar je torej zgrešil tri enajstmetrovke v seriji! Ko je tako, je težko pričakovati kaj več od tega, kar je sledilo. In sledil je poraz. Tega niti zadetka Kocića in Klinarja nista mogla spremeniti, na koncu je bil junak tisti, ki je bil tako ali tako največja težava za Velenjčane. Odločilno enajstmetrovko je v zadetek spremenil Adeniyi in Laci se je veselil svojega sploh prvega evropskega napredovanja. Skupaj s knapi je torej spisal zgodovino, žal takšno, ob kateri se gostje iz Slovenije res niso mogli veseliti.